HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın öğretmen eşi Ebru Işık, gözü morarmış halde götürüldüğü hastanede “Eşim beni dövdü, polise haber verin” diyerek doktorlardan yardım istedi.

Işık'ın bu ifadesi üzerine HDP inceleme başlattı.

EBRU IŞIK ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Ebru Işık, yaşadıklarının üzerinden 24 saat geçmeden savcılığa giderek şikayetinden vazgeçti. CNN Türk'ün haberine göre Işık, “İfademi anlık bir öfkeyle yanlış verdim. Kesinlikle şiddet yok. Eşim hastaneye götürmediği için kızmıştım. O kızgınlıkla polise giderek şikayetçi oldum. Dolaba çarpma sonucu gözümde morarma oldu” dedi. Ancak kadına yönelik şiddet suçları şikayete bağlı bir suç olmadığı için Mensur Işık ile ilgili soruşturma düşmedi. https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/hdpli-vekil-esine-siddet-uyguladi-iddiasi-uzerine-hdpden-aciklama/ Ebru Işık’ın ilk beyanı, hastaneden alınan darp raporları dikkate alınarak milletvekili Işık hakkında soruşturma açılırken, soruşturmanın tamamlanmasıyla açılacak dava “kamu davası” olarak devam edecek.

EVE, ÇOCUKLARA YAKLAŞAMAYACAK

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde şikâyet işlemleri alındıktan sonra Mensur Işık hakkında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un 5/1 maddesindeki A, B, C, Ç ve D maddelerindeki yaptırımların uygulanmasına karar verildi. Bu maddelere göre Işık, 6 ay eve ve çocuklarına yaklaşamayacak.

HDP’DEN İNCELEME

Darp haberinin ardından HDP harekete geçti. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Hürriyet’e “Ebru Hanım’la görüştükten sonra gerekli adımları atacağız. Kadına yönelik şiddetin kimden geldiği bizim açımızdan önemli değil ve tutumumuz çok net olacak” dedi. HDP Kadın Meclisi de, “Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattık” açıklaması yaptı. Kararı HDP Disiplin Kurulu verecek.