20 Kasım itibarıyla 234 kadının öldürüldüğünü belirterek erkeklere seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Kadına yönelik erkek şiddeti konusunda bakanlıkların seferberlik ilan ettiğini savunan Süleyman Soylu, "Çırpınıyoruz. Bir şiddet olmasın. Bakanlıklarımız seferberlik ilan etmiş durumda. Hepimiz üzerine düşeni yapıyoruz. Herkes titizleniyor ama maalesef bir grup siyaset ve ideoloji esirlerine yanlış rakamlar yüzünden mahkum kalıyoruz. Biz niçin bu rakamları farklı verelim? Artınca alarm zillerini çalıyoruz, azalınca arkadaşlarımızı motive ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"YALVARIYORUZ KADES'İ İNDİRİN DİYE"

KADES uygulamasını indirme çağrısını yapan Soylu, "Kadın cinayetlerini devlet yapıyormuş gibi bizi suçlayanlar ne yapıyor? Yalvarıyoruz, KADES'i indirin diye. Belki bir aile şiddeti engelleyebiliriz diye. 21. asırda her şeyin şeffaf olduğu, her şeyin takip edildiği bir asırda hala bu konuda ideolojik anlayışın esiri olanlara ve bu meseleye çelme atmak isteyenleri üzülerek izliyorum" diye konuştu. 2020'de işlenen kadın cinayetleri rakamlarını da paylaşan Bakan Soylu, "2016'da 304, 2019'da 336. Bu yıl 20 Kasım itibariyle 234 kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde kadınlar hayatını kaybetmiştir. Geçen yılın ilk 10 ayında 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla" ifadelerini kullandı.

"KENDİNİZE GELİN"

Bakan Soylu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda erkeklere de seslenerek, "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz ama neyi tatmin ediyorsun, neyi koruyorsun, neyini sağlıyorsun, hangi duygunu yüceltiyorsun? Ayıptır" dedi.

İKTİDARIN ERKEK ŞİDDETİ RAKAMLARI ÇOK FARKLI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) verilerine göre 2020'de erkekler tarafından öldürülen kadınların sayısı 285. bianet'in Erkek Şiddeti Çetelesi'ne göre ise Ekim ayı itibarıyla öldürülen kadınların sayısı 229 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan geçen hafta Sosyo Politik Saha Araştırma Merkezi, yılın ilk 10 ayında 197’si şüpheli olmak üzere toplam 453 kadının öldürüldüğünü açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/akp-ile-gecen-18-yilda-en-az-7-bin-500-kadin-katledildi/ https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/10-ayda-453-kadin-cinayeti/