Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda okutulan "Gül ve Düşün" isimli hikaye kitabında, bir tilkinin ayıya tecavüz ettiği belirtiliyor. Tilkinin tecavüz sonrası gusül abdesti aldığını belirten Dinç, tecavüze uğrayan ayıyı ise suçlu ve mahcup olarak gösteriyor. Tepkiler üzerine Dinç, kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda okutulan "Gül ve Düşün" isimli hikaye kitabında tepki çeken ifadelere yer verildi. Musa Dinç tarafından yazılan ve 15 masal bulunan kitapta, "Nasır Amca" isimli masalda bir tilkinin ayıya tecavüzde bulunduğu belirtiliyor. Tilkinin tecavüz sonrası gusül abdesti aldığını belirten Dinç, tecavüze uğrayan ayıyı ise suçlu ve mahçup olarak gösteriyor. Ayrıca tilki gerdekten çıkan damat gibi betimleniyor. Kitapta yer alan bazı ifadeler şöyle: *"Kurnaz Tilki'nin aklından neler geçmiş acaba? Aklını tomografik süzgeçten geçirsek fena mı? 'Boz Ayı'dan çok çektim, öyle bir şey başına getireyim ki ömrü boyunca unutmasın. En iyisi tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!' fikri baskın çıkmış." *"Japon yapıştırıcı ile yere yapıştırılmış gibi sıkışıp kalan Boz Ayı'nın son çırpınışları da yarar getirmemiş. Kurnaz Tilki, Boz Ayı'nın arkasına geçmiş ve çirkin emellerine kavuşmuş. Boz Ayı'nın da bakireliği son bulmuş. Gerdekten çıkmış damat misali gibi, gerine gerine göğsünü kabartarak böğürtlenler arasında çıkmış." "Kurnaz Tilk derede boy abdestini aladursun..." *"Mahcubiyet ve ar duygusuyla başı önünde eğik, randevu evine düşmüş fahişeler gibi, kendi kendine içerlenerek mırıldanmış: 'Bekaretim gitti, namusum beş paralık oldu! Hangi yüzle ayı alemine çıkacağım (?) Damgayı yedim bir kere! Boz Ayı yerine Fahişe Boz Ayı derlerse...'"

KİTABIN YAZARI: "KİTAP SATIŞ DIŞI TUTULDU"

Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA

Arı Sanat Yayınevi ise kitabın satışının ve dağıtımının 2019'da durdurulduğu açıklayarak özür diledi. Ancak buna rağmen kitabın bazı internet sitelerinde yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bu konuda gerekeni yapacağız. Durumun düzelmesi için hukuku süreç başlamıştır. Sayfamızdan takip edebilirsiniz. Tekrardan tüm okurlarımızdan özür dileriz" denildi.

MEB: "BAKANLIK ONAYLI DEĞİL"

Tartışmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da kitaba ilişkin açıklama yaptı. Kitabın Bakanlık onaylı olmadığının belirtildiği açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı, yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, hikaye kitabı kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" ifadesine yer verildi.