“İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz” eylemine katılan kadınlardan 18’ine toplam 7 bin 56 lira para cezası kesildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ile birlikte birçok yerde kadınlar eylem yaptı. Eylemlere katılan kadınların bazıları darp edilerek gözaltına alınırken bazılarına ise para cezaları kesildi. MA'nın haberine göre Mersin Kadın Platformu’nun “İstanbul Sözleşmesine sahip çıkıyoruz” eylemine katılan kadınlardan 18’ine daha idari para cezası kesildi. Yenişehir ilçesinde 18 Ağustos tarihinde Mersin Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesine sahip çıkacaklarını belirterek, iktidarın 6284 sayılı yasayı uygulamasını istemişti. Eylemin üzerinden bir ay geçtikten sonra eyleme katılan kadınlara idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.

18 KADINA İDARİ PARA CEZASI

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği tarafından telefonla aranan 18 kadın, haklarında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. Maddesince (Emre aykırı davranış) 392 TL para cezası kesildiği bilgisini aldı. Polis Karakolu tarafında tebligatı yapılan 18 kadına toplam 7 bin 56 TL İdari para cezası kesildi.

DAHA ÖNCE DE KADINLARA PARA CEZASI KESİLMİŞTİ

Daha önce de Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin İçin Pozcu Mahallesinde açıklama yapan kadınlardan 5’ine toplam bin 960 TL, aynı ilçede farklı tarihte yapılan eyleme katılan Akademisyen Esra Ergüzeloğlu’na da 3 bin 150 TL para cezası kesilmişti. Yine Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi 7 kadına aynı gerekçelerle toplam 2 bin 744 TL para cezası kesmişti.