AKP'nin ısrarla çekilmek istediği İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik destek açıklamaları giderek büyüyor. Kamuoyunun yanı sıra pek çok firmanın da desteklediği İstanbul Sözleşmesi ile ilgili hangi firmalar destek açıklaması yaptı?

İstanbul Sözleşmesi'ne destek açıklaması yapan firmalar hangiler? Kaç firma İstanbul Sözleşmesi'ne destek açıklaması yaptı?

ŞİRKETLER DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI

Kadına yönelik şiddet faillerinin cezalandırılması ve nefret cinayetlerinin önlenmesi için kritik bir öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi'ne dair tartışmalar devam ediyor. AKP kanadından farklı açıklamalar gelirken, bazı şirketler sözleşmeye destek açıklaması yaptı. Koç Holding'in başlattığı açıklama furyasına farklı sektörlerde olan pek çok firma katıldı.

HANGİ ŞİRKETLER DESTEKLİYOR?

Sözleşmeye destek açıklaması yapan tüm şirketler ise, Koç Grubu, Sabancı Vakfı, Eczacıbaşı Topluluğu, Borusan, Yaşar Holding, MV Holding, SBK Holding,  Gedik Holding, Ekol Lojistik, Boyner Grubu, Penti, Koton, Zorlu Grubu, Gama Holding, Doğan Holding, Tekfen, GittiGidiyor, Biesse, Yeşim Tekstil, İpragaz, Anel Grup, Oxxo, Eker ve Yataş oldu.

HANGİ İŞ DERNEKLERİ DESTEKLİYOR?

Sözleşmeye destek açıklaması yapan iş dernekleri ise, TÜSİAD, TÜRKKONFED, PERYÖN İnsan Yönetimi Derneği, GYİAD Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği oldu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE DESTEKLEDİ

Bunların yanı sıra Birleşmiş Milletler Türkiye Ülke Ekibi de İstanbul Sözleşmesi'ne destek açıklaması yaptı. Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesinin sürekli, tam ve etkin bir şekilde uygulanması için olan çağrımızı yineliyoruz. Türk hükümetinin, kadın örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm ilgili paydaşların kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi çabalarına desteğimizi devam ettirmeye hazırız. Bu destekler, yasal çerçevenin daha da güçlendirilmesini ve uygulanmasını, şiddete maruz bırakılmış kişiler için hizmetlerin geliştirilmesini, ayrımcılığa yol açan, şiddete göz yuman ve şiddeti körükleyen; kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin temelindeki toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılar, nefret söylemi ve tutumların ele alınmasını kapsamaktadır" denildi.