KHK ile ihraç edilen akademisyen Esra Ergüzeloğlu’na, "İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz" eylemine katıldığı gerekçesiyle 3 bin 150 TL para cezası verildi.

Mersin’de 5 Ağustos’ta “İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz” eylemine katılan, Mersin Üniversitesi’nde Doç. Dr. iken ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attığı için 2017 yılında Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen Esra Ergüzeloğlu’na, para cezası kesildi. Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’ın haberine göre Ergüzeloğlu’na, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa (282. Madde) muhalefetten” 3 bin 150 TL idari para cezası verildi.

"SUÇLAMA KONUSU YAPILAN EYLEM YASAL İZİNLİ"

Eylemin, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanması için düzenlendiğini belirten Ergüzeloğlu, suçlama konusu yapılan eylemin yasal izinli olduğunu ifade etti. Ergüzeloğlu, verilen cezayla kendisine ‘Seni gözlerinden bile tanıyoruz. Sizi tanıdık. Sizi fişledik ve izliyoruz’ mesajı verildiğini söyledi.

"YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Sağımda solumda kimse olmamasına rağmen bana ceza kesilmiş. Bazı kişileri işaretliyorlar ve bu işaretledikleri kişileri bir şekilde yıldırmaya çalışıyorlar. Bununla hak arama hürriyetimizden vazgeçirmeye çalışıyorlar. Adalet ucuz bir şey değil. Adaleti ararken, bunun gibi şeylerle karşılıyoruz. Hükümetin KHK’lileri “sivil ölü” haline getirdiğini dile getiren Ergüzeloğlu, bu kesilen cezaların haklarını aramalarının önünde engel olamayacağını vurguladı. Mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Ergüzeloğlu, cezaya karşı hukuki başvurularda bulunacağını söyledi.