İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İstanbul Sözleşmesi Yürürlükte Kalmalı" sloganıyla hazırladığı dev karekodlu pankartı ana hizmet binasının Saat Kulesi tarafına bakan cephesine astı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, erkek şiddetine karşı kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye'nin çekilmesi tartışmaları üzerine "Kadınların yaşam hakkı, eşitlik ve özgürlük için İstanbul Sözleşmesi yürürlükte kalmalı" sloganıyla hazırladığı 10x15 metre boyutlarındaki karekodlu dev pankartı belediyenin ana hizmet binasının Saat Kulesi tarafına bakan cephesine astı.

10 MADDELİK DOĞRU VE YANLIŞLAR LİSTESİ

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, şehirdeki billboardlara da yerleştirilecek pankarttaki karekod, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili yanıltıcı bilgilere karşı doğruları içeren bir afişe yönlendiriyor. Telefon kamerası ile doğrudan okunabilen karekod, Biz İzmir Platformu üzerinden 10 maddelik doğru ve yanlışlar listesine ulaşılmasını sağlıyor. Karekod uygulamasına yüklenen bilgilendirici afişîn, farkındalık yaratmak amacıyla zemin çıkartmaları olarak Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne de yerleştirildiği belirtildi. Ayrıca zemin çıkartmalarının şehrin tümüne yayılması, sözleşme ile ilgili doğru bilgileri içeren afişin ise otobüslerin içine asılmasının planlandığı aktarıldı.