Muğla’da katledilen 27 yaşındaki Pınar Gültekin için İzmir'de yürüyüş yapmak isterken polisin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı 12 kadın, serbest bırakıldı.

İzmir’de, Muğla’da katledilen Pınar Gültekin için Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Alsancak’ta basın açıklaması yaparken, 12 kadın polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.Serbest bırakılan kadınlar Alsancak Devlet Hastanesi önünde kısa bir açıklama yaptı.

"KADINLAR DARP VE TEHDİDE MARUZ KALDI"

Kadınlar adına açıklamayı Deniz Uslu yaptı. Uslu, gözaltına alınan kadınların polisin darp, taciz ve hakaretlerine maruz kaldığını belirterek, gerekli yerlere şikayetlerde bulunacaklarını söyledi. Uslu, mücadelelerin asla vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, alanlarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Kadınlar, kendisinden beş gündür haber alınamayan ve eski sevgilisi olan Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan Pınar Gültekin ve katledilen tüm kadınlar için dün sokağa çıktı. İzmir’de sokağa çıkan kadınlar, şiddet uygulanarak gözaltına alındı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1285617999282688000