Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling, kendi web sitesinde yazdığı makalede aile içi tacize ve cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

J. K. Rowling, aile içi cinsel saldırıya ve tacize maruz kaldığını okuyucularıyla paylaştı.

"AİLE İÇİ TACİZ VE CİNSEL SALDIRI MAĞDURUYUM"

Harry Potter serisinin ünlü yazarı J. K. Rowling, şahsi internet sitesinde uzun ve kişisel bir makale paylaştı. "J.K. Rowling cinsiyet ve toplumsal cinsiyet konularında konuşma nedenini yazıyor" başlıklı makalede Rowling, geçtiğimiz hafta trans bireylere yönelik ifadeleri nedeniyle gördüğü tepkiyi anlayışla karşıladığını fakat bu konu hakkında fikirlerini de öğretmen olarak elde ettiği tecrübelere dayandırdı. Rowling, yazısının büyük bir bölümünü ise aile içi taciz ve cinsel saldırıya maruz kaldığını belirttiği kısa ayırdı. Rowling bu bölümde, "Bunlardan söz etmemin amacı sempati kazanma çabası değil, benim yaşadıklarımı yaşamış, tek cinsiyete özgü mekanlarla ilgili kaygılara sahip olduğu için gerici olarak karalanan çok sayıdaki kadın ile dayanışma nedeniyledir" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rowling geçtiğimiz günlerde Twitter'dan, "Cinsiyet gerçek bir şey değilse, kadınların yaşama gerçekliği de dünya çapında silinir. Tanıdığım ve sevdiğim trans bireyler var, ama cinsiyet konseptini silmek, birçok kişinin yaşamlarını anlamlı bir şekilde tartışabilmesini de ortadan kaldırır" paylaşımını yapmıştı. Paylaşım üzerine pek çok kullanıcı kendisini homofobik olmakla suçlamıştı.