Kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi amacıyla geliştirilen KADES uygulamasının artık 6 dilde hizmet verdiği duyurulurken, Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe dil seçenekleri arasında yer almadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan ve son yıllarda giderek artan kadına şiddet vakalarının önüne geçebilmek için geliştirilen “Kadın Destek Uygulaması”nda (KADES) altı dilde hizmet verilmeye başlandı.

RUSÇA, FRANSIZCA, FARSÇA SEÇENEKLERİ VAR

EGM’nin sosyal medya hesabından KADES uygulamasında Türkçenin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet verilmeye başlandığını duyurdu. Ancak dillerin arasında Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe yer almıyor.

"KÜRTÇE DİL SEÇENEĞİ NEDEN EKLENMEDİ?"

MA'da yer alan habere göre Kürtçe hizmet verilmemesine tepki göstererek, geçtiğimiz yıl karakolda Kürtçe tercüman olmadığı için ifadesi alınmayan ve ardından öldürülen Fatma Altınmakas’ı anımsatan kadınlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Kürtçe dil seçeneğinin neden eklenmediğini soruyor. https://twitter.com/EmniyetGM/status/1368554326742958081?s=20