Kadın örgütleri bir araya gelerek, maruz bırakıldıkları tacizleri sosyal medya üzerinden açıklayan kadınlara yönelik başlayan saldırılara tepki gösterdi.

Kadın örgütleri bir araya gelerek, maruz bırakıldıkları tacizleri sosyal medya üzerinden açıklayan kadınlara yönelik başlayan saldırılara tepki gösterdi. Leyla Salinger'in Twitter'da Hasan Ali Toptaş'ı ifşa etmesiyle başlayan süreç ve ardından kadınlara yönelik devam eden saldırılara dair 57 kadın örgütünün yaptıığı ortak açıklamada, "Hepimiz 8 Aralık gününden beri sosyal medyada başlayan büyük bir kadın isyanına tanıklık ediyoruz. Leyla Salinger’in Hasan Ali Toptaş hakkında attığı bir tweet ile başlayan ve kadın dayanışmasının gücü ile büyüyen bu eylem ile birçok taciz failinin isimleri tek tek ortaya döküldü. Binlerce kadın yıllardır yüksek sesle ifade edemediği, maruz bırakıldığı tacizleri anlattı ve sosyal medyada haykırdı; Uykuların kaçsın ben ne zaman ifşa edileceğim diye!” ifadeleri kullanıldı.

"YÜZLERCE HESAP TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİ"

İbrahim Çolak'ın intiharına da değinilen açıklamada, "10 Aralık günü ise birçok edebiyatçının yanında Ankara’da yayınevi sahibi olan İbrahim Çolak’ın da taciz fiilleri ifşa oldu. Tacizi KABUL ETTİĞİNE ilişkin beyanlarını Twitter’da paylaşan fail intihar etti. Ardından Twitter üzerinden arkadaşımız Leyla Salinger bu şahsın intiharının sorumlusuymuş gibi yüzlerce hesap tarafından hedef gösterildi" denildi.

"PATRİYARKANIN İSYANIN SESİNİ YÜKSELTEN KADINLARA 'SUSACAKSINIZ' DEME BİÇİMİDİR"

Kadın örgütleri açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Hepimiz biliyoruz ki kadınlar tarafından tacize isyan hareketleri patriyarkal düzen tarafından her zaman bastırılmaya ve farklı yöntemlerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bugün başlatılan bu linç kampanyası her kesimden kadının isyanı karşısında paniğe kapılan patriyarkanın isyanın sesini yükselten kadınlara ‘susacaksınız’ deme biçimidir."

"ERKEK ŞİDDETİ KARŞISINDA SESSİZ KALMAYAN HER KADININ YANINDA OLACAĞIZ"

Oysa biz kadınlar, ortada bir taciz varsa sorumlunun öncelikle tacizci ve beraberinde tacizciyle dayanışanlarla birlikte, failleri aklamak yönlü işleyen yargı pratiği olduğunu binlerce kez haykıracak, maruz bırakıldığımız tacizi yüksek sesle söylediğimiz için kendimizi suçlamayacak, bugün de bundan sonra da erkek şiddeti karşısında sessiz kalmayan her kadının yanında olacağız ve mücadelemizden asla geri adım atmayacağız."

NE OLMUŞTU?

20’den fazla kadın sosyal medyada Yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendilerine tacizde bulunduğunu yazdı. Sosyal medyada bir kadının, yazar Hasan Ali Toptaş’la ilgili attığı bir tweet çığ gibi büyüdü ve kadınlar Toptaş ile yaşadıkları taciz ve cinsel saldırı iddialarıyla edebiyat dünyasında ifşa hareketi başlattı. 20’den fazla kadın sosyal medyada Yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendilerine tacizde bulunduğunu yazdı.