Evli olduğu Hatice Bengi’ye bir gün boyunca şiddet uygulayıp ‘öldüğünü’ sanarak bırakan Hüseyin Bengi hakkında “bayram tatili” gerekçe gösterilerek adli işlem yapılmadı ve şiddete uğrayan Hatice Bengi'ye “3 gün kendinizi güvende tutabilecek bir yer bulun saklanın” denildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan ve evli olduğu Hüseyin Bengi’den yıllardır şiddet gören Hatice Bengi ve kızı Güllü Bengi, sosyal medyadan paylaştıkları videoda yaşadıklarını anlattı. Videoda, 29 Temmuz’da bir gün boyunca Hatice Bengi’ye şiddet uygulayıp ‘öldü’ sanarak bırakan Hüseyin Bengi hakkında bayram tatili nedeniyle işlem yapılmadığı kaydedildi. Babası olan erkek tarafından şiddete uğrayan Güllü Bengi de yetkililerin kendilerine karakolda, "3 gün kendinizi güvende tutabilecek bir yer bulun saklanın" dediklerini kaydetti. Sosyal medyada paylaşılan video şöyle:

EVLİLİĞİ BAŞLADIĞINDAN BERİ ŞİDDET GÖRÜYOR

Öte yandan Sözcü’den Can Çapar’ın haberine göre, Hatice Bengi, 23 yıllık evli olduğu Hüseyin Bengi'den yıllardır şiddet görüyor. Evliliğinin ilk zamanlarından itibaren başlayan şiddet devam ediyor. Çocuklarıyla beraber eşinden saklanan Bengi, cinayete kurban gitmemek için Hüseyin Bengi'nin hak ettiği cezayı almasını istiyor. Evliliği devam ettirmek istemeyen Hatice Bengi, 10 yıl önce eşinden boşanmak için dava açtı.

DAHA ÖNCE HAPİS CEZASI DA ALMIŞ

Hüseyin Bengi hakkında 2009'daki şiddet olayından dolayı Haziran 2019'da tutuklama kararı çıktı. 3 yıl 2 ay ceza alan Bengi, 10 günlük bir zaman diliminde Silivri Cezaevi'nde yattı ve çıktı. Ardından aile Hatay Dörtyol'a taşındı. Dörtyol'da bir işe giren Hüseyin Bengi haftanın dört günü karakola gidip imza verdi. Ancak sözlü ve fiziksel şiddet Dörtyol'da da devam etti. 29 Temmuz'da yaşanan son olayda ise, kardeşinin ev nakliyesine yardım eden ve o sırada eşinden 4 yaşındaki çocuğuna bakmasını isteyen Hatice Bengi, bu sebepten dolayı yine şiddete maruz kaldı. 29 Temmuz'da tüm gün süren şiddet, gece saatlerinde de devam etti. Evde yalnız oldukları sırada Hatice Bengi'yi boğmaya kalkan Hüseyin Bengi, Hatice Bengi'yi darp edip bir yandan da ölümle tehdit etti. Hüseyin Bengi'ye karşı koymaya çalışan Hatice Bengi, çığlık atarak yardım istedi. O sırada dışarıda olan kızları Güllü Bengi eve koştu ve annesine yardım etmek istedi.

KIZINA DA ŞİDDET UYGULADI

Annesinin öldüğünü düşünen Güllü Bengi, babasının şiddetine ve tehditlerine maruz kaldı. Hüseyin Bengi kızını da darp ederek bayılmasına neden oldu. Geceyi baygın geçiren anne Hatice Bengi ve kızı Güllü Bengi, sabaha karşı kendisine gelebildi. Elindeki bıçakla eşine ve kızına tehditler savurmaya devam eden Hüseyin Bengi, eşinin kendisinden boşanmaması ve şikâyetçi olmaması için baskı kurmaya devam etti. Kendisinden şikayetçi olmaması için söz vermesini isteyen Hüseyin Bengi, şikayetçi olmama sözü aldıktan sonra annesinin evine gitti.

SAVCILIKTAN KORUMA KARARI ÇIKTI

Hatice Bengi ve kızı Güllü Bengi, Hüseyin Bengi'nin evi terk etmesiyle soluğu Dörtyol'daki kız kardeşinin yanında aldı. Kardeşine eşinden şiddet gördüğünü söyleyemeyen Hatice Bengi yüzündeki morlukların düştüğü için oluştuğunu söyledi. Kız kardeşinin yardımıyla hastaneye giden Bengi, doktorun sağduyulu olması sebebiyle gerçekleri anlatabildi. Hatice Bengi'nin şiddet gördüğünü anlayan doktorun polise haber vermesiyle gerçekler gün yüzüne çıktı. Olay jandarmaya intikal etti. Jandarma, savcılıktan koruma kararı çıkardı. Hatice Bengi de annesinin hastalığından dolayı sığınma evine gitmeyi reddetti. Şu an çocuklarıyla beraber saklanan Hatice Bengi, mahalle sakinlerinden oluşan korucular ve jandarmanın nezaretinde yaşamaya devam ediyor. Eşi de Hatay'ın Antakya ilçesinde olduğu öğrenilen Hatice Bengi'nin tek bir isteği var: Yaşamak.

“ÖLMEKTEN KORKUYORUM”

29 Temmuz'daki şiddet olayından sonra ölümden korktuğunu söyleyen Hatice Bengi o geceyi şu sözlerle anlatıyor: “Artık ölmekten korkuyorum. 29 Temmuz gecesinden sonra gözümü kapatmaya korkuyorum. O anlar aklıma geliyor, ellerini boğazımda hissediyorum ve geri kalkıyorum.”

“ÇOCUKLARINI SEVEN BİRİ BUNLARI YAPMAZ”

Yıllardır kendisine şiddet uygulayan Hüseyin Bengi'nin cezalandırılmasını isteyen Hatice Bengi, bir yandan da çocuklarının eğitimine devam etmesini istiyor. Hatice Bengi, “Benden uzak olmasını istiyorum, çocuklarıma yaklaşmasını istemiyorum. Çocuklarını seven bir insan kızına bunları yapamaz. O adam ceza almalı. Ellerini kollarını sallayarak gezmemeli. Çocuklarımın eğitimlerine devam etmelerini istiyorum” dedi.