Kadınlar, yarın kadın cinayetinde yaşamını yitiren Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez için İstanbul'da üç yerde bir araya gelecek ve erkek şiddetine karşı sesini yükseltecek.

2020 yılında 419 kadın erkekler tarafından katledilirken, bugün 3 kadın daha erkekler tarafından öldürüldü. İstanbul'da Aylin Sözer Kemal Delbe tarafından, Malatya'da Selda Taş, evli olduğu erkek tarafından ve Gaziantep'te Vesile Dönmez oğlu tarafından katledildi. Kadın cinayetlerine yönelik tepki artarak devam ederken, yarın İstanbul'da 3 yerde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı eylem düzenlenecek.

SÖZERİ'NİN ÖĞRENCİLERİNDEN ÇAĞRI

Evrensel'in derlediği habere göre, Kemal Delbe isimli erkek tarafından yakılarak öldürülen Dr. Aylin Sözer için öğrencileri yarın saat 14.00'te görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nde bir araya gelme çağrısı yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ise saat 16.00'da Aylin Sözer'in öldürüldüğü Maltepe'deki Karanfil Sokak'ta olacaklarını duyurdu. İstanbul Sözleşmesi Uygulansın Kampanya Grubu da yarın akşam saat 19.00'da Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya gelme çağrısında bulundu.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/istanbulda-bir-kadin-ayrildigi-erkek-tarafindan-yakilarak-katledildi/ https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/malatyada-selda-tas-isimli-kadin-evli-oldugu-erkek-tarafindan-katledildi/ https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/gaziantepte-bir-kadin-oglu-olan-erkek-tarafindan-katledildi/