Tunceli'de 3 polis ve 1 imam, sosyal medyada kadınlara hakaret ederek aşağılayan konuşmaları nedeniyle görevlerinden alındı.

Tunceli Valiliği, sosyal medyada kadınları aşağılayan sözler sarf eden 3 polis ve 1 imamın görevden alındığını duyurdu. Videoda, polisin "Türkiye'nin en çirkin kadınları nerededir?" diye sorduğu, masadaki kişinin ise "Ben Nazımiye'de güzel kadın görmedim" dediği görülüyor.

"TÜRKİYE'NİN EN ÇİRKİN KADINI..."

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde sosyal medya hesaplarından “Türkiye’nin en çirkin kadını Nazımiye’de” şeklinde sözler sarf edip, kadınlara hakaret eden 3 polis memuru ile 1 imam hakkında soruşturma başlatıldı. Tunceli Valiliği’nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 3 polis ve 1 imanın soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"KONUNUN HASSASİYETLE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

“Nazımiye ilçemizde görev yapan kamu görevlilerince çekildiği tespit edilen, bazı sosyal medya ortamlarında paylaşılan ve vatandaşlarımızı rencide edici nitelikte söz ve davranışlar içeren videoyu; çeken ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturma Valiliğimizce başlatılmış ve ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapılmıştır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun bilgisine sunulur.”