Yalova Kadın Meclisleri, kadına yönelik erkek şiddetine karşı bir araya geldi ve "Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil, kadınları koruyun" çağrısında bulundu.

Yalova Kadın Meclisleri, Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin için bir araya geldi. Kadınlar, "Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil, kadınları koruyun" ifadelerini kullandı.

"KADIN CİNAYETLERİNİ MEŞRULAŞTIRMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kadına yönelik erkek şiddetine karşı önlem alınması ve bunun için de İstanbul Sözleşmesi'nin hükümlerinin uygulanması gerektiğini vurgulayan kadınlar, şu açıklamada bulundu: "Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil, kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız!" https://twitter.com/dokuz8haber/status/1287665525863088128