Konya’da kız arkadaşına sokakta şiddet uygulayan bir erkeği engellemek isterken ölümüne yol açan 20 yaşındaki Kadir Şeker’in dosya üzerinden yapılan incelemesinde tutukluluk halinin devamına karar verildi. Şeker, 16 Eylül’de 3'üncü kez hakim karşısına çıkacak

Konya’da kız arkadaşına sokakta şiddet uygulayan bir erkeği engellemek isterken ölümüne yol açan 20 yaşındaki Kadir Şeker’in dosya üzerinden yapılan incelemesinde Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Şeker, 16 Eylül’de 3'üncü kez hakim karşısına çıkacak.

19 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca ‘yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianame 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken Kadir Şeker, 28 Nisan tarihinde ilk kez hakim karşısına çıktı. O dönem koronavirüs testi pozitif çıkan Şeker, duruşmaya Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.