Türkiye'de 8 Mart birçok ilde coşkuyla kutlandı. Yüz binlerce kadın, düzenlenen yürüyüş, etkinlik ve basın açıklamalarında taleplerini dile getirdi. Karadeniz ve Çukurova'da da sokağa çıkan kadınlar, eşitsizliğe, krize, savaşa ve artan erkek şiddetine karşı sokaklarda sözünü söyledi. 

Ülkenin dört bir yanında kadınlar 8 Mart için sokağa çıkarken Karadeniz'de düzenlenen yürüyüşlere geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla kadının katılım gösterdiği gözlemlendi. Samsun'da yapılan yürüyüşte şiddete karşı dayanışma çağrıları ön plandayken Karabük Safranbolu'da krize ve savaş politikalarına karşı çıkıldı. Kadınlar sonrasında hayatlarını kaybeden kadınlar için balon uçurdu. Trabzon'da yapılan 8 Mart yürüyüşü ise oldukça coşkulu geçti. Çukurova'da 8 Mart Mersin ve Adana'da kitlesel bir şekilde kutlandı. Mersin'in Tarsus ilçesinde Tarsus Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe onlarca kadın katıldı. Mersin kent merkezinde ise oldukça kitlesel bir Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleşti. Adana'da Seyhan Belediyesi ve Kent Konseyi ortaklığında yapılan konserde, 1000 kadın şarkılar söyledi. Ayrıca Uğur Mumcu Meydanı'nda 8 Mart Mitingi düzenlendi. dokuz8HABER'in kadın yurttaş habercileri de kadınların sokaklara çıktığı her noktada yer alarak haberler yaptı, video ve fotoğraf çekimleriyle bu anları kayıtlara geçirdi. İşte Çukurova ve Karadeniz sokaklarında kadınlar.

Bu video haber, Kanada Büyükelçiliği'nin destekleriyle Samsun ve Adana'da gerçekleştirdiğimiz "Hak Temelli ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Alternatif Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitimi"nin katılımcılarının gönderdiği fotoğraf ve videolardan derlenmiştir.