Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra katledilen Fatma Altınmakas'a dair pek çok haber ve içeriğe erişim engeli getirtti.

Muş’un Malazgirt ilçesinde evli olduğu Kazım Altınmakas isimli erkeğin kardeşi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan ve daha sonra evli olduğu erkek tarafından katledilen Fatma Altınmakas'a dair pek çok haber ve içeriğe Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü talebi doğrultusunda erişim engeli getirildi.

EKŞİSÖZLÜK VE TWİTTER'DAKİ İÇERİKLER DE ENGELLENDİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği, erişim engeli kararında, onlarca haber sitesinde yer alan haberlerin yanı sıra Ekşisözlük'teki Fatma Altınmakas başlığına ve Twitter'da #FatmaAltınmakasaSesOl etiketi ile yapılan paylaşımlara erişim engeli getirildi. Twitter'ın erişim engeli kararını uygulayıp uygulamayacağı henüz bilinmiyor.

TALEBİN GEREKÇESİ, ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün, Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı erişim engeli başvurusunda, katledilen Fatma Altınmakas’ın çocuklarının psikolojilerinin bu haberler nedeniyle olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas isimli erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas'ın sistematik cinsel saldırısına maruz bırakıldığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle 12 Temmuz’da Konakkuran Jandarma Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası Sinan Altınmakas gözaltına alındı. Sinan Altınmakas tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından "dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması" gerekçesiyle serbest bırakıldı. Sinan Altınmakas'ın adli kontrolle serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Kazım Altınmakas ise "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.