Düzce'de geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana kayıp olan 17 yaşındaki Damla Horuz, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla güvende olduğunu ve ailesinden şiddet gördüğü için evden ayrıldığını duyurdu.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, geçen Pazartesi günü evinden ayrılan ve bir daha haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılan 17 yaşındaki Damla Horuz, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, "Kaçırılmadım. Ailemin beni aradığının farkındayım ama ben onlara gitmek istemiyorum" dedi. Jandarma ve polisin çalışmasıyla, Damla, Bursa’da bulunarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gölyaka ilçesi Hacı Yakup köyünde oturan Damla Horuz, pazartesi günü saat 05.00 sıralarında evinden ayrıldı. Damla Horuz’dan bir daha haber alınamadı. Evinden ayrılan 17 yaşındaki Damla Horuz'dan haber alamayan ailesi durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi. Kız çocuğunun kaybolduğu haberi kısa sürede tüm sosyal medyaya yayıldı.

"AİLEMİN YANINA GİTMEK İSTEMİYORUM"

Güvenlik güçleri Damla Horuz'un bulunması için geniş çaplı inceleme başlatırken Damla, sosyal medya hesabından iki video paylaşarak kendisinin iyi olduğunu ve ailesi ile yaşamak istemediğini söyledi.

"ÇOK DAYAK YEDİM, JANDARMAYA GİTTİM"

Damla Horuz ilk videosunda ailesinden şiddet gördüğünü iddia ederek, “Ben gayet güvendeyim. Asla ailemle yaşamak istemiyorum çünkü bana çok şey yaşattılar. Bana psikolojik baskı yaptılar. Çok dayak yedim, jandarmaya gittim, yurda gitmek istiyorum dedim. Beni göndermediler geldiler aldılar. Ben de korku ile gittim. Dayımlar beni dövdüler, ben de kendimi kaçmak zorunda hissettim ve kaçtım. Arkadaşımın evindeyim, güvendeyim, lütfen sahte şeylere inanmayın” dedi.

"BEN ŞU AN GÜVENDEYİM"

Peşinden yayınladığı ikinci videoda ise polise gideceğini belirten Damla şu ifadeleri kullandı: “Buradan sesimi duyurduğum için çok mutluyum. Ailemden korktuğum için jandarmada ailemle yüz yüze geldiğimde jandarmaya bir şey diyemedim, kabul etmek zorunda kaldım söylediklerini. Ben küçük olduğumdan dolayı beni hiç insan yerine koymadılar. İki kere gitmeme rağmen birincisinde tamam affettik, ikincisinde bari yurda yerleştirelim demediler. Ben şu an çok rahatım, güvendeyim, kaçırılma gibi bir durum da yok."

"HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM"

"Ben kendi isteğimle evden çıktım. Ailemin beni aradığının farkındayım ama ben onlara gitmek istemiyorum. Gerekirse bir yurda falan yerleşirim, ama ben onlara gitmek istemiyorum. Biraz kafamı toplamak istiyorum. Kafamı topladığım zaman zaten ben polise gideceğim. Hepinize teşekkür ediyorum. Kaçırıldı falan diye endişe etmişsiniz ama ben kaçırılmadım. Hepinize teşekkür ediyorum, iyi geceler diliyorum."