Isparta'da kendisinden ayrılmak isteyen üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi.

Isparta’da 18 Kasım 2019’da Zafer Pehlivan isimli erkek tarafından katledilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel davasında karar duruşması bugün görüldü. Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Güleda Cankel'i katleden erkek Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi.

KASTEN ÖLDÜRMEK'TEN MÜEBBET

Isparta'da Güleda Cankel'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan, hakkında 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Zafer Pehlivan, yargılandığı davada 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

GÜLEDA CANKEL'İN BABASINDAN KARARA TEPKİ

Güleda Cankel'in babası kızını öldüren erkek Zafer Pehlivan'a verilen müebbet hapis cezasına tepki göstererek, "1 değil 10 müebbet verilse acımız dinmez ama başka cinayetlerin önü açılmasın ve sanığa hak ettiği ceza verilsin" dedi. https://twitter.com/KadinCinayeti/status/1296441150795063304?s=20

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET BEKLENİYORDU

22 Temmuz'da dokuz8GÜNDEM Özel Programı’na katılan Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi Av. Alev Öztürk, Pehlivan'a ‘tasarlayarak öldürmeden’ ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini beklediklerini kaydetmişti. Öztürk konuşmasında, “Güleda Cankel davasında, 30 Haziran’da 2. duruşma görüldü. Biz karar duruşması olmasını bekliyorduk, çünkü savı mütalaasını vermişti. Ancak sanık vekili hakimin reddi talebinde bulundular. Tahkikatın genişletilmesi talepleri oldu, mahkeme heyetinin de bu talepleri reddetmesi nedeniyle, hakimin reddi talebinde bulundular. Bu nedenle de mahkeme duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Ancak hakimin reddi talebi reddedildi. 20 Ağustos’ta görülecek duruşmada karar çıkmasını ve kararın da ‘tasarlayarak öldürmeden’ ağırlaştırılmış müebbet olarak çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.