Kendisini sistematik işkenceye maruz bırakan evli olduğu erkeği öldüren ve hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenen Melek İpek, ilk kez hakim karşısına çıktı. İpek, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Antalya'da kendisini işkenceye maruz bırakan ve ölümle tehdit eden Ramazan İpek isimli erkeği öldüren Melek İpek, ilk kez hâkim karşısına çıktı. Döşemealtı L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Melek İpek'in, bugün saat 10.30'da Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hâkim karşısına çıkması bekleniyordu. SEGBİS sistemindeki teknik arıza nedeniyle duruşma öğleden sonraya kaldı. İpek, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katıldı. DHA'nın aktardığı habere göre, duruşma salonunda Ramazan İpek'in yakınları ile Melek İpek'in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı kadın örgütleri de takip ediyor.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 7 Ocak günü, servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek, Melek İpek’i şiddete maruz bıraktı. Ramazan İpek, kıyafetlerini çıkarttığı Melek İpek'e kelepçe takarak saatlerce işkence uyguladı. Ramazan İpek, kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra döndüğünde, Melek İpek, Ramazan İpek isimli erkeği korkutmak için elinde tuttuğu silahın ateş almasıyla Ramazan İpek’i vurdu. Melek İpek’in haber vermesiyle eve gelen sağlık ekipleri ve jandarma, İpek'i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısının 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını istediği iddianamede, Melek İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.