Şanlıurfa Ceylapınar’da kız kardeşi Nurbari Mircihan’ı öldüren Salih Mihrican’ın bir süre önce infaz yasasıyla tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar’ ilçesinde Salih Mircihan isimli erkek, 17 yaşındaki kız kardeşi Nurba Mircihan’ı öldürdü. Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Kadın Meclisi, Ceylanpınar’da 25 Ağustos tarihinde ağabeyi Salih Mihrican tarafında öldürülen Nurbari Mihrican’a ilişkin açıklama yaptı.

İNFAZ YASASI İLE GELEN TAHLİYE

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, HDP İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamaya aralarında HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nünde bulunduğu çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan TJA aktivisti Ayşe Işık, Salih Mihrican’ın bir süre önce uygulamaya konulan tartışmalı infaz yasası ile tahliye edildiğini söyledi.

"NURBARİ'NİN KATLEDİLMESİ GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Nurbari ve diğer aile fertlerinin daha öncesinde aynı şahıs tarafından tehdit edildiğini dile getiren Işık, ailenin şahıs hakkında birçok kez şikayette bulunduğunu söyledi. Işık, “Emniyetten aldıkları cevap çok hazin. ‘İfadesi alınır bırakılır’ deniliyor. Yani, Emniyet diyor ki; ‘Şikayetçi olmayın çünkü biz sizi korumayız, katili sinirlendirirsiniz ve size daha kötüsünü yapar.’ Aile şikayetçi oluyor, katil abi cezaevine atılıyor ama bir ay içeride kaldıktan sonra infaz yasasıyla salıveriliyor” dedi. Işık, “Nurbari ve diğer kadınların katili abiler, kocalar, sevgililer, tecavüzcüler mi? Yoksa bunların serbestçe ortalarda gezerek kadınları katletmesine çanak tutan bu çürümüş, bozuk, katili ve tecavüzcüyü koruyan düzen mi? Ardından konuşan HDP’li Ayşe Sürücü ise, Batman’da İpek Er’i tecavüz ederek intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın salıverilmesine tepki göstererek, “Hani adalet. Adalet nerede?” dedi. NE OLMUŞTU? Şanlıurfa’nın Ceylanpınar’ ilçesinde Salih Mircihan isimli erkek, 17 yaşındaki kız kardeşi Nurbari Mircihan’ı öldürdü.