Kocaeli'nde kadınlar, İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifinin çağrısıyla, 5 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00'da İzmit Belediye İşhanı önünde bir araya gelecek.

AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme girişimine karşı kadınların tepkileri sürüyor. AKP MYK’sının İstanbul Sözleşmesi gündemiyle toplanacağının ifade edildiği 5 Ağustos günü kadınlar, sözleşmeden çıkılmaması, tersine etkin bir biçimde uygulanması için meydanlarda olacak.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ UYGULA"

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli'de de kadınlar, eşitlik haklarının güvence altına alınması ve şiddete karşı korunması için önemli bir uluslararası belge olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesine karşı sokağa çıkıyor. İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifinin çağrısıyla, 5 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00'da İzmit Belediye İşhanı önünde bir araya gelecek Kocaelili kadınlar, "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" ve "İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" diyerek meydanları dolduracak.

YURT GENELİNDE KADINLAR SOKAĞA ÇIKIYOR

1 Ağustos 2014 tarihinde Meclis'te oy birliğiyle yürürlüğe giren sözleşme, bugün kadınlarla erkeklerin eşit olamayacağını savunan, kadınların şiddete karşı haklarının korunmasının “Aileyi bozduğunu” iddia eden çevreler tarafından saldırı altında. Hükümet de bu tartışmalarda kadınların “Eşit, özgür, şiddetsiz yaşamak istiyoruz” sözüne değil, bu çevrelere kulak vererek “Halk istiyorsa kaldırırız” açıklamasını yaptı. Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi ihtimaline karşı kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli'de de sokağa çıkıp, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıları protesto etme kararı aldı.