İki kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkan Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen, istifa etti. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, istifanın 'doğru bir karar' olduğunu belirtti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Belediye Başkanı Frank Jensen'ın, kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamaları üzerine istifa ettiği aktarıldı. 2012 ve 2017 yıllarında iki kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkan ve istifa edeceğini duyuran Jensen, "Kırdığım kadınlardan özür dilemek istiyorum" dedi.

PARTİ BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN DA İSTİFA EDECEK

Duvar'ın aktardığı habere göre, 10 yıldır Kopenhag'da belediye başkanı olan 59 yaşındaki Jensen'ın, Sosyal Demokrat Parti’nin genel başkan yardımcılığından da istifa edeceği belirtildi. Jensen açıklamasında, Sosyal Demokrat Parti içinde 'zararlı ve eski bir kültürün parçası' olduğunu dile getirdi.

BAŞBAKAN: "DOĞRU BİR KARAR"

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, istifanın 'doğru karar' olduğunu belirtti. Frederiksen, haber ajansı Ritzau'ya verdiği demeçte "Sosyal Demokrat Parti'de sorunlarımız olduğu açık ve bunun şimdi değişmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta Danimarka gazetesi Jyllands-Posten gazetesinde yayınlanan haberde, biri Sosyal Demokrat Parti görevlisi olmak üzere iki kadın Jensen'ın tacizde bulunduğunu açıklamıştı.