AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix'te yayınlanan Aşk 101 dizisinde bir karakterin eşcinsel olması nedeniyle hükümetin müdahale ederek sansür uygulattığı iddialarını doğrulayan bir açıklama yaptı.

AKP'li Mahir Ünal, eşcinsel karakter nedeniyle hükümetin sansür uygulattığı Aşk 101 dizisine dair itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.

DİZİ BİR EŞCİNSEL HİKAYESİYDİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalındaki programa konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, sosyal medya ve Netflix'e yönelik sansür konularında açıklamalar yaptı. Programda geçtiğimiz günşerde senaryosunun sansüre uğradığı iddia edilen Aşk 101 adlı diziye de değinen Ünal, "Şimdi şöyle bir şey oldu geçenlerde. Netflix bir dizi istedi. Dizinin senaryosu hazırlandı ve dizi bir eşcinsel hikayesiydi ve orada Osman isminde bir eşcinsel üzerinden yerli yapım firmasına bir dizi yapım teklifi verdi Netflix" ifadelerini kullandı. Ünal, böylece dizinin eşcinsel karakter nedeniyle sansürletildiğini de itiraf etmiş oldu. Aşk 101 dizisi Netflix'te yayınlanmadan önce dizide Kerem adından bir eşcinsel karakterin olacağı biliniyordu. Fakat AKP'li vekiller ve yorumcuların eleştirileri ve RTÜK'ün tehditleri sonucunda dizi, yayına eşcinsel karakter olmadan başlamıştı.

"TWITTER'I KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

Programda sosyal medya yasaklarına dair de konuşan Ünal, "Twitter bugün Alman hukukunu, Fransız hukukunu tanıyor. Ancak Türkiye’de ne hukuki ne de mali yükümlülük altına girmiyor. İran’da bugün bu siteler kapalı ama herkes VPN üzerinden giriyor. Biz sosyal ağlarla sonuna kadar görüşmelerimizi, müzakerelerimizi sürdüreceğiz. Kapatmak tabi ki çözüm değil" dedi.