Onlarca çocuğun tecavüz edildiği Ensar Vakfı’nın da aralarında bulunduğu AKP'ye yakın 50 dernek ve vakıf, Onur Haftası’na destek veren firmaları boykot etme çağrısı yaptı.

Aralarında Ensar Vakfı, İHH, Türk Gençlik Vakfı’nın da bulunduğu 50 yandaş dernek ve vakıftan, Onur Haftası’na destek veren firmalara boykot çağrısı yapıldı. 50 yapının imzaladığı “Ailemizden çekin ellerinizi” başlıklı bildiri nefret söylemlerini barındırdı.

NEFRET SÖYLEMİ DEVAM EDİYOR: EŞCİNSELLİK "SAPKINLIK" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

“Ben Neredeyim” teması ile online olarak  kutlanan 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda, nefret söylemi içeren paylaşım yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz” demişti. Bugünde ardından AKP'ye yakın birçok kurum bu nefret söylemini devam ettirerek boykot çağrısında bulundu. Nefret söylemi ve homofobik ifadeler içeren bildiride, “Son yıllarda LGBT hareketinin toplumsallaşması ve giderek siyahi bir hüviyete bürünmesi için dünya çapında çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar uluslararası kurum ve kuruluşların desteği ile bir dayatmaya dönüşmektedir. LGBT toplumun temel yapı taşı olan aileyi ve aileyi oluşturan bireylerin fiziksel yapısını bozup ruhsal açıdan sağlıklı bireylerin yetişmesini engelleyerek, eşcinsel sapkınlık ile aileyi ortadan kaldırmaya çalışmakta…” denildi.

ENSAR VAKFI'NA BAĞLI YURTLARDA ONLARCA ÇOCUK TECAVÜZE MARUZ BIRAKILMIŞTI

Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) bağlı kayıt dışı yurtlarda, 2012-2015 yıllarında yaşanan çocuk tecavüzleri hatırlatılarak sosyal medya üzerinden kullanıcılar Kınık’a tepki gösterdi.