Fransa'da ilk defa trans bir kadın belediye başkanlığına seçildi.

Fransa'nın kuzeydoğusundaki yerel seçimlerde Tilloy-lez-Marchiennes belediyesinin yeni başkanı trans birey Marie Cau oldu. Seçim kampanyasının merkezine ekolojik çalışmaları ve yerel ekonomiyi koyan Marie Cau, ülkenin ilk trans belediye başkanı olarak tarihe geçti. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Fransa’nın kuzeydoğusundaki yerel seçimlerde Tilloy-lez-Marchiennes belediyesinin yeni başkanı trans kadın Marie Cau oldu. Seçim kampanyasının merkezine ekolojik çalışmaları ve yerel ekonomiyi koyan Marie Cau, ülkenin ilk trans belediye başkanı olarak tarihe geçti.

"İNSANLAR BENİ TRANS OLDUĞUM İÇİN SEÇMEDİ"

[caption id="attachment_41704" align="alignnone" width="800"] Marie Cau[/caption] AFP haber ajansına konuşan Cau, ‘aktivist olmadığını’ ve belediyeciliğe odaklanmak istediğini söyledi. Cau, “İnsanlar beni trans olduğum için seçmedi, onlar bir seçim programını seçti. İlginç olan, işler normalleştiğinde sizi diğerlerinden ayrı tutmuyorlar” dedi.

"TRANSFOBİYLE MÜCADELE SİYASİ HAKLARIN YERİNE GETİRİLMESİNE BAĞLI"

Fransa’nın Cinsiyet Eşitliği Bakanı Marlene Schiappa da Twitter hesabından Cau’yu kutladı. Schiappa “Transların görünürlüğü ve transfobiyle mücadele de siyasi hakların, kamu sorumlulukların yerine getirilmesine bağlı. Tebrikler Marie Cau!” dedi.