Osmaniye'de Keyf-i Künefe adlı bir mekan, dükkan girişine, "LGBT giremez" yazısı astı.

İstanbul Sözleşmesi'nin eşcinselliği özendirdiği bahanesiyle kaldırılmaya çalışıldığı bu günlerde Osmaniye'de bir dükkan girişine, "LGBT giremez" yazısı asıldı.

"LGBT GİREMEZ"

Nefret suçlarının hızla arttığı Türkiye'de LGBTİ+ bireylere yönelik bir ayrımcılık örneği daha yaşandı. Osmaniye'de bulunan Keyf-i Künefe adlı mekan, dükkanın girişine, "LGBT giremez" yazısını astı.

MAL VE HİZMETE ERİŞİMDE AYRIMCILIK

Kaos GL'de yer alan habere göre, konuyu değerlendiren Av. Kerem Dikmen, "Herkesin yapabildiği bir alışverişi LGBTİ+'ların yapamaması veya herkese kiralanan bir evin sırf, kiracının LGBTİ+ olduğu gerekçe gösterilerek kiralanmaktan kaçınılması, bu ayrımcılık çeşidinin birer örneğidir" dedi. İstanbul Sözleşmesi'nde ise"İnsanlara cinsel yönelimlerinden ötürü de şiddet uygulanamaz" ifadesi yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu sözleşmede imzacı olduğu için ayrımcılığa uğrayan vatandaşını korumak zorunda. Fakat bu sözleşmeden çıkıldığı takdirde LGBTİ+ bireyler bu ayrımcılık örnekleri karşısında daha savunmasız kalacaklar.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE LGBTİ+

İstanbul Sözleşmesi’nde şiddete uğrayanların haklarının imzalayan ülke tarafından hiçbir “cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, politik ya da başka görüşler, ulusal ya da toplumsal köken, bir ulusal azınlıkla ilişkili olmak, mülkiyet, doğum, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, sağlık durumu, engellilik, medeni durum, mülteci ya da göçmen durumu ya da başka durumlar” ile ilgili bir ayrımcılık yapılmadan korunması maddesi yer alıyor. AKP ise bu maddenin "Gençliği eşcinselliğe özendirdiğini" iddia ederek İstanbul Sözleşmesi'nden tam olarak çıkmayı tartışıyor.