Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde fotoğrafçılık yapan Başak Önay, LGBTİ+ bir çiftin fotoğraflarını çektiği için Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından nefret diliyle hedef gösterildi.

Fotoğrafçı Başak Önay, Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından hedef gösterildi. İLÇE BAŞKANI HEDEF GÖSTERDİ Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde fotoğrafçı Başak Önay, bir proje kapsamında LGBTİ+ bir çiftin fotoğraflarını çekti. Çekimlerin ardından Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay, fotoğrafları paylaşarak Önay ve LGBTİ+ bireyleri hedef gösterdi. Özalay, "Karamürsel’imizde faaliyet gösteren bir fotoğraf sütüdyosu LGBT çekimlerini sözde sosyal sorumluluk projesi adı altıda adeta bir zehir gibi hanelerimize,caddelerine,sokaklarımıza ve hatta tüm kente akıtmaktadır" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ DE HEDEF GÖSTERDİ

Yaşanan 'ahlaksızlığı' İstanbul Sözleşmesi'ne bağlayan Özalay, "Gücünü İstanbul sözleşmesinden alan bu gafiller başta olmak üzre, bu ihanet sözleşmesiyle bunun gibi ahlaktan yoksun kişilerin önünü açan ve imza atanlar en az bunlar kadar sorumludur. Halkımız nazarında mutlaka gerekli cevabı alacaktır" sözleriyle tehdit savurdu.

ÖNAY: ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM EVE POLİSLER GELİYORUM

Özalay'ın paylaşımının ardından kentte linç edildiğini söyleyen fotoğrafçı Önay da Twitter'dan bir açıklama yaptı. Başına bir şey gelirse sorumlusunun Özalay olduğunu belirten Önay, "Kocaeli Karamürsel ilçesinde esnafım. 4 yıldır süregelen fotoğraf stüdyomda sosyal sorumluluk projesi adı altında yapmış olduğum çekimler yüzünden su an linç kampanyası başlatıldı. Dükkanımın yağmalanması için topluluklar oluşturuluyor, ölümle tehdit ediliyorum ve fotoğraflarını çektiğim arkadaşları da ölümle tehdit ediyorlar. Polis eşliğinde evime girip çıkabiliyorum. Al sana kaos. Al sana 2020 yılında yapılan rezalet" dedi.