Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), bir açıklama yaparak, nefret söylemi içeren bir tweet kaleme alan Kızılay Genel Başkanı Ali Kınık'ı kınadı. Kurum, aynı zaman IFRC Başkan Yardımcısı olan Kınık hakkında atacaklarını adımı da değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), homofobik söylem üreten Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı kınadı. Kınık aynı zamanda IFRC Başkan Yardımcısı. Kerem Kınık, LGBTİ+ Onur Haftası'na yönelik yaptığı Twitter paylaşımında, "İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz" diyerek milyonlarca LGBTİ+ bireyi hedef göstermişti. IFRC, yaratılışlarından gelen özellikleri sebebiyle hedef gösterilen milyonlara destek çıkarak bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"LGBTQI+ TOPLULUKLARI İLE DAYANIŞMA HALİNDEYİZ"

"Federasyon Twitter adresinden de yayınladığı açıklamasında, "Kerem Kınık'ın paylaştığı ifadeleri, IFRC'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bu sözler hem yanlıştır hem de hepimizi rencide etmektedir. Her türden homofobi ve nefret söylemini kınıyoruz ve dünyanın dört bir yanındaki LGBTQI+ topluluklarla dayanışma içindeyiz.

"KURUMUMUZUN DAVRANIŞ KURALLARI BAŞKAN YARDIMCISINI DA BAĞLAMAKTADIR"

IFRC'nin Davranış Kuralları net bir şekilde çizilmiştir. Bu kurallar her tür homofobi, nefret söylemi veya önyargıyı yasaklar ve başkan yardımcımız dahil tüm çalışanlar ve temsilciler bu koda tâbidir. Atacağımız bir sonraki adımı değerlendiriyoruz." https://twitter.com/ifrc/status/1277595351457959938
İLGİLİ HABER:
https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/kizilay-genel-baskani-kerem-kiniktan-lgbtilara-yonelik-nefret-soylemi/