Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinden aşure isteyen Büşra hemşirenin talebini yerine getirdi. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulundu.

Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre Yavaş, hemşirenin talebine sosyal medya hesabı üzerinden, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” yanıtını verdi. Yavaş'ın talimatı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşure, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

ÖNCE HEDEF GÖSTERDİ, SONRA TEHDİT ETTİ

Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak “Sevgili kızın Büşra'yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın” tehdidinde bulundu.

PAYLAŞIMINI SİLMEK ZORUNDA KALDI

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.

ALTINOK'UN TUTUKLANMASINA YÖNELİK KAMPANYA

Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulunan fail Kaan Altınok'ın tutuklanması talebiyle sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. Twitter'da #KaanAltınokTutuklansın etiketi ile başlatılan kampanya Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kaan Altınok'un cinsel saldırı tehdidinde bulunduğu Büşra hemşire ile görüştüğünü belirterek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Büşra kızımızla telefonda görüştüm. Sağlık çalışanlarımızın ve tüm kadınların haklarının sonuna kadar yanında olduğumuzu herkes bilsin. Aşure bizim birlik, paylaşma ve dayanışma sembolümüzdür. Bu geleneği yaşatan herkese sonsuz teşekkürler." https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1300425126400471042