MEB’in internet sitesinden yayımlanan kitapçıkta "Kocasını Tanınmaz Hale Getirdi" başlığıyla bir örnek haber yayımlandı. Haberde "erkeklerin kadınlar tarafından daha çok şiddete uğradığı" iddia edildi.

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri tartışmaları gündemdeyken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde yer alan "Gazetecilik İnternet Haberciliği" başlığıyla yayımlanan 2011 tarihli bir kitapçık yeniden gündeme geldi. Cumhuriyet'in haberine göre, bu kitapçıkta öğrencilere örnek olarak gösterilen bir haber, birçok kişinin tepkisine neden oldu. "Kocasını Tanınmaz Hale Getirdi" başlıklığıyla verilen haberde, İstanbul'da bir kadının kocasına yönelik şiddet uyguladığı ve erkeğin sığınma evinde yaşamak zorunda kaldığı anlatıldı. "Erkekler de korunmaya muhtaç" ara başlığı atılan haberde, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan'ın konuya ilişkin kullandığı, "Bugüne kadar kadın kadar erkeklerin de zaman zaman bir yerlere sığınma ihtiyacının olduğunu söylemeye çalıştım. Aslında yardıma muhtaç mağdur erkeklerin sayısı daha fazla" ifadeleri yer aldı.

"FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEK İSTEDİK"

Rehberi Meclis gündemine taşıyan HDP Grup Başkanvekili Züleyha Gülüm, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Gülüm, önergesinde, "Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin göz ardı edilmesi; kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve cinsel istismarı tetikleyeceğinin farkında mısınız?" dedi. Gülüm'e yanıt veren Selçuk ise kitapçığı savundu. Kadına şiddet haberlerine "farklı bir bakış" getirmek istediklerini ileri süren Selçuk, "Günümüzde kadına şiddet haberlerinin yoğunluğuna farklı bir bakış açısı getirerek durumu düşünülenin aksine eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmek maksadıyla ilgili modüle metinde yer verilmiştir" dedi.