Kendisini sistematik işkenceye maruz bırakan erkeğin; kızını ve kendisini korumaya çalışırken ölümüne neden olan Melek İpek tahliye edildi.

Antalya'da geçen 7 Ocak'ta kendisini sistematik işkenceye maruz bırakan ve ölümle tehdit eden evli olduğu erkek Ramazan İpek'i kendisini ve çocuklarını korurken  ölmesine neden olan Melek İpek, 'meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü gereğinde tahliye edildi. Antalya Adliyesinde 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen 3’üncü duruşmaya Melek İpek, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinden sesli ve görüntülü görüşme sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Saat 16.30’da başlayan duruşmada maktul Ramazan İpek ile Melek İpek’in avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra STK’lar ve kadın dernekleri de takip etti. Mahkeme başkanın yargılamanın sonuna gelindiğini belirtmesi üzerine Cumhuriyet savcısından mütalaasının verilmesi istendi. Duruşmanın savcısı esas hakkındaki mütalaasında, kastın aşılması sonucu “taksirle insan öldürme” suçundan Melek İpek’in 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti.

MELEK İPEK TAHLİYE EDİLDİ

İpek, “meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez” hükmü gereğinde tahliye edildi. 108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek İpek, “Çocuklarıma kavuştum. Bu gece artık rahatça uyuyabileceğim. En çok çocuklarımı özledim. Koğuş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bana iyi davrandılar. Çocuklarımı çok özledim. İçerdeki tek tesellim onların dışarıda huzurlu ve mutlu olmalarıydı. İçeri girince çocuklarımla sadece sarılabildik. Avukatım Ahmet Onaran’a teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadı. Dışarıdan haberleri onun sayesinde aldım. Söyleyecek kelimem yok şu an. Hayat yeniden başlıyor” diye konuştu.