Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2020 yılı için yazar Hasan Ali Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirdi.

20’den fazla kadın sosyal medyada Yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendilerine tacizde bulunduğunu yazdı. Ardından açıklama yayınlayarak yaşananları kabul eden Toptaş, "İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2020 yılı için yazar Hasan Ali Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirdi. Açıklamada, "Bağımsız bir şekilde değerlendirme yapan Ödül Değerlendirme Kurulunca, 2020 yılı için ödülün Toptaş’a verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Toptaş hakkında çıkan taciz haberleri, tüm duyanları olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu nedenle Toptaş’a ödül verme kararını geri aldığımızı kamuoyuna duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

EVEREST YAYINLARI'DA TOPTAŞ İLE YOLLARINI AYIRDI

Everest Yayınları, da taciz faili yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarını ayırdı. Everest Yayınları tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kamuoyuna, Yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

20’den fazla kadın sosyal medyada Yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendilerine tacizde bulunduğunu yazdı. Sosyal medyada bir kadının, yazar Hasan Ali Toptaş’la ilgili attığı bir tweet çığ gibi büyüdü ve kadınlar Toptaş ile yaşadıkları taciz ve cinsel saldırı iddialarıyla edebiyat dünyasında ifşa hareketi başlattı. 20’den fazla kadın sosyal medyada Yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendilerine tacizde bulunduğunu yazdı.