MetroPOLL Araştırma, “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili araştırma yaptı.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre, halkın yüzde 63.6'sı hükümetin İstanbul Sözleşmesi'ni iptal etmesini onaylamazken MetroPOLL’ün yaptığı anket, AKP seçmeninin de sözleşmenin iptaline karşı olduğunu ortaya koydu. AKP seçmeninin 25.7'si çekilelim derken yüzde 49.7'si kalalım dedi.

ONAYLAMADILAR

Araştırma sonucuna göre, halkın yüzde  63.6'sı hükümetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini onaylamadığını söyledi. Yüzde 17.0 "evet sözleşmeden çekilmeyi onaylıyorum" derken yüzde 19.4'ü "fikrim yok" yanıtını verdi.

İŞTE PARTİ DAĞILIMLARI

MetroPOLL yanıtların 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerinde oy verilen partiye göre dağılımlarını da paylaştı.Buna göre, çekilmeyi onaylıyorum diyen kesimin yüzde 25.7'sini AKP, 7.6'sını CHP, 27.3'ünü MHP, 18.2'sini HDP, 3.5'ini İYİ Parti seçmeni oluşturuyor.

KENDİ SEÇMENLERİ DE KARŞI

Anket, AKP seçmeninin de sözleşmeden çekilmeyi onaylamadığını gösteriyor. Ankete katılan AKP seçmeninin yüzde 49,7'si "Sözleşmeden çekilmeyi onaylamıyorum" dedi. Yüzde 24.6'sı ise "fikrim yok" dedi. Çekilmeyi onaylayan yüzde 25,7'de kaldı.