Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda Batu Belen'in çektiği klip hakkında "dini değerlerin aşağılandığı" gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Akit gazetesi klibi LGTBİ+ bireyler üzerinden hedef göstermişti.

İstanbul Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda çekilen ve sosyal medyada yayınlanan bir klibe soruşturma açıldı. Sosyal medyada tepki alan ve CİMER'e şikâyet edilen kliple ilgili "dini değerlerin aşağılandığı" gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, Osmanlı dönemine ait mezarlar üzerinde yürüyerek klip çektiği iddia edilen Batu Belen'e sosyal medyada tepki geldi. Müzik eşliğindeki görüntülerin ardından CİMER'e ihbarda bulunuldu. Şikâyetlerin ardından harekete geçen savcılık, video klipte yer alan görüntülerle, "dini değerlerin aşağılandığı" gerekçesiyle Batu Belen hakkında soruşturma başlattı.

AKİT HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi klibi "LGBTİ'li sapkın, Osmanlı mezarlarını çiğneyerek klip çekti" ifadeleriyle haberleştirerek hedef göstermişti. Öte yandan "İstanbul Tarih" isimli bir Twitter hesabı da, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolünde olan Edirnekapı Mezarlığı'na Batu Belen isminde LGBT üyesi birisi garip kıyafetlerle girip, Osmanlı mezar taşlarını ayaklarının altında çiğneyerek sübliminal mesajlar içeren bir klip çekiyor. Bu olayı protesto ediyoruz" ifadeleriyle klibi hedef göstermiş ve şikayette bulunmuştu.