Mardin’in Midyat ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kanite Akarslan’ın ölmeden önce bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. Ailesi “Bu olayın peşini bırakmayacağız” diye vurguluyor.

Midyat’ta 20 yaşındaki Kanite Akarslan, Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde 26 Ağustos Çarşamba günü şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.

ŞÜPHELİ ŞEKİLDE YAŞAMINI YİTİREN KADIN SAYISI 8’E YÜKSELDİ

Kanite’nin ölümü ile ilgili soruşturma başlatılırken, kentte Mayıs ayından bu yana şüpheli şekilde yaşamını yitiren kadınların sayısı sekize yükseldi. JinNews’in Kanite’nin ailesine dayandırdığı habere göre, olay günü saat 10-11 sıralarında, evde kimsenin olmadığı bir zamanda gelen kız kardeşi, Kanite’nin cansız bedeniyle karşılaştı. Kanite’nin kardeşinin çığlık atmasıyla eve gelenler durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, kendilerinden sonra eve gelen aile üyelerinin eve girmesine izin vermedi. Cenazesi jandarma ekipleri tarafından alındıktan sonra önce Mardin daha sonra da Midyat Devlet Hastanesi’ne getirilen Kanite, aynı gün içerisinde toprağa verildi.

MEKTUP BULUNDU

Kanite’nin otopsi raporu henüz çıkmazken, ailesi Kanite’nin göğsünde bir mektup olduğunu söyledi. Aile, mektubun kendilerine verilmediğini jandarma tarafından Midyat Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edildiğini belirtti. Mektupta yazılanların gerçekleri açığa çıkarabileceğine işaret eden Akarslan ailesi, olayın takipçisi olacağının altını çizdi: “Bu olayın peşini bırakmayacağız.”