Mor Dayanışma tarafından 2. Türkiye kadın konferansı düzenlenecek. 8-9 Şubat'ta İstanbul'da Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde yapılacak olan konferansa kadınlar katılım çağrısı yaptı.

Mor Dayanışma'nın düzenleyeceği 2. kadın konferansına Türkiye ve Dünya'dan da önemli kadın örgütlerinden temsilcilerin katılması bekleniyor. Mor Dayanışma tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yeni bir yıla mücadelemize ve birbirimize olan güvenle başlıyoruz. Sesimiz Şili'den, İsviçre'ye; İsviçre'den Ekvador'a; Ekvador'dan Tunus'a; Türkiye'ye yayılıyor. Attığımız özgürlük çığlığı dalga dalga yayılıyor, erkek egemen sistemin kulaklarını parçalarcasına." denildi. Mor Dayanışma tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Yeni bir tarih yazıyoruz; kadınların direnişlerini yüzyıllardır bastırmaya çalışan erkek egemenliğine inat, mücadelemiz tüm sınırları aşıyor.
Dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün, emek sömürüsünün, ayrımcılığın artması tesadüf mü? Tesadüf mü, kadınların kamusal alandan, siyaset sahnesinden, sokaklardan çekilip evlere hapsedilmeye çalışması?
Kapitalizm girdiği krizden çıkış çözümünü, kadına yönelik düşman rejimlerle/temsilcilerle işbirliği yaparak toplumun tüm kesimlerine yönelik saldırıları daha da arttırmakta görüyor.
Ancak tekliyor çarkın dönüşü. Dünyanın her yerinde yankılanan LasTesis şarkımız ve dansımız karşısında nasıl da titriyorlar.
Gördük... Dayanışma içine girdikçe güçlendiğimizi, biraraya geldikçe özgürlük taleplerimizin yükseldiğini gördük. Kadınların özgürlük taleplerinin dayanışma ve örgütlülükle büyüdüğünü, yaşamın tüm hücrelerine nefes verdiğini gördük.
Bizler, atölyelerden, evlerden, mutfaklardan, iş yerlerinden, mahallelerden, semtlerden farklılıkları ile bir araya gelen kadınlarla ev ev, kapı kapı dolaşarak, deneyimlerimizi birleştirdik, güç biriktirdik; kadınların kendilerini güvende hissedecek, sorunlarını çözecek meclisler, komiteler, çalışma komisyonlarını oluşturduk.
Ve şimdi bu mücadeleyi büyütmek için ülkenin dört bir yanından İstanbul’a, yan yana geliyoruz. İsyanımızı örgütlülüğe, öfkemizi iradeye dönüştürmek için kol kola giriyoruz. Çağrımızı duyanların gelip, şimdiye kadar yaşama dair biriktirdiklerini bizimle birleştirmesini istiyoruz, çünkü birleştikçe, yan yana geldikçe güçlüyüz.