Şarkıcı Yeşim Salkım'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Instagram fenomeni Murat Övüç hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verildi.

Instagram fenomeni Murat Övüç hakkında Yeşim Salkım'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada uzaklaştırma cezası verildi.

ÖVÜÇ VE SOYLU'YA UZAKLAŞTIRMA

Sahne aldığı bir yazlık mekanda sanatçı Yeşim Salkım'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı alındı. Mahkeme bu konuyla gündem oluşturmaya çalıştığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Seyhan Soylu hakkında da 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldı. Hürriyet'in haberine göre; İstanbul 1. Aile Mahkemesi de Övünç hakkında korunan kişiyi iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması yönünde 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı çıkardı. Ayrıca mahkeme bu konuyla gündem oluşturmaya çalıştığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Seyhan Soylu hakkında da 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldı.

TOPLUMSAL EŞİTSİZLİĞİN KARŞISINDAYIZ

Uzaklaştırma kararının ardından yazılı açıklama yapan avukat Merve Uçanok, "Bundan sonraki süreçte takdir mahkemenin olup tüm kadınlar adına bu haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadını yeren, küçük düşüren yani toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan her eylemin karşısındayız. Bu nedenle bu dosyanın emsal teşkil etmesini ve artık kadın üzerinden mizah, şov yapılmamasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.