5 yıl önce Diyarbakır’da eski erkek arkadaşı tarafından başından vurularak ölümden dönen Mutlu Kaya, geçmiş günlerde Cemal Metin Avcı tarafından katledilen, Pınar Gültekin cinayetine tepki göstererek, "Biz sadece yaşamak istiyoruz,  sevgilisi kocası, nişanlı oldu diye bu erkeklere öldürme hakkı vermiyor" ifadelerini kullandı.

Beş yıl önce eski erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve mucizevi şekilde hayatta kalan Mutlu Kaya katıldığı bir ses yarışmasıyla tanınmıştı. Erkek arkadaşının saldırısı nedeniyle vücudunun büyük bölümünü kullanmakta güçlük çeken Mutlu Kaya tüm ömrünü kadınlar için adalete adayacağını söyledi.

"YASALAR CAYDIRICI DEĞİL"

Vurulduğunda 18 yaşında olan ve beyninde hala kurşunla yaşayan Mutlu Kaya,cinayet işleyenlere verilen cezaların hafif olmasından şikayetçi. BBC Türkçe’ye konuşan Mutlu Kaya "Daha birkaç gün önce Pınar Gültekin canice öldürüldü. Münevver Karabulut öldürüldüğünde küçüktüm ama hala unutamıyorum. Kadın cinayetleri birkaç gün konuşulup unutuluyor. Adamlar biliyor, 10 yıl yatıp çıkacaklar. Yasalar cezalar caydırıcı olmadığı için ölümler devam ediyor. "İyileşeceğim, ablam için, kadınlar için iyileşeceğim" dedi. Mutlu Kaya’nın 30 yaşındaki ablası Dilek Kaya ise 21 Mart'ta erkek arkadaşı olduğunu iddia eden bir astsubay tarafından öldürülmüştü.

ABLASI VE AVUKATI DA ERKEK TARAFINDAN KATLEDİLDİ

"Şarkı söyleyemiyorum ama söyleyeceğim. Bundan sonraki en büyük amacım kadınlar için, ablam için, kendim için adaletin sağlanması diye sözlerini sürdüren Kaya, “Avukatım da kocası tarafından öldürüldü. Pınar, Özgecan, Dilek Ablam çok güzel genç kadınlardı, hepimiz sağlıklı ve canlıydık, ama onlar öldü, ben nefes alan bir ölüye döndüm. Yaşadıklarımız her kadının başına gelebilir. Benim şahsi avukatım da öldürüldü, bugün hepimiz bir adayız."

“BİZİ DE EVLATLARINIZ OLARAK GÖRÜN”

Yasaları çıkaran politikacıların kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı üç maymunu oynadığını söyleyen Kaya."Bu yasaları çıkaranların kızları bunları yaşasa, buna izin verirler mi, sanmıyorum. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz, bizi de evlatlarınız, ciğeriniz olarak görün. Bizi anlamanız için illa sizin de yaşamanız mı gerekiyor?"

“SADECE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

"Pınar'ın ardından yapılan acımasız yorumlar vardı, ya bırakın, Allah'tan korkun, öldü, daha ne olsun! Yok efendim evine gitmeseydi, sevgili olmasaydı. Biz sadece yaşamak istiyoruz,  sevgilisi kocası, nişanlı oldu diye bu erkeklere öldürme hakkı vermiyor. Kadın sevmiş, sevgili olmuş, kadın kötü mü etmiş? Mutlu olmak, yuva kurmak istemiş. Kadın kötü bile olsa, kimsenin onu öldürmeye hakkı yok!" ifadelerini kullandı.

HUKUK OKUYACAK

Kaya son olarak, bundan sonra Dilek ablası ve şiddete kurban giden kadınlar için mücadele edeceğini, adaletin yerine gelmesi için savaşacağını belirten Mutlu, önümüzdeki yıl Hukuk Fakültesi'ni kazanmak için sınava hazırlandığını söyledi.