AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde  ölen 23 yaşındaki Özbek vatandaşı Nadira Kadirova dosyasında olay yeri incelemesinde yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntülere ilişkin konuşan Kadirova ailesinin avukatı İlyas Doğan, "Üç ayrı bölgede kan birikmesi var, boğuşma yaşandığını düşünüyorum" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde  ölen 23 yaşındaki Özbek vatandaşı Nadira Kadirova dosyasında olay yeri incelemesinde yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntülere ilişkin konuşan Kadirova ailesinin avukatı İlyas Doğan, "Üç ayrı bölgede kan birikmesi var, boğuşma yaşandığını düşünüyorum" dedi.

"BOĞUŞMA YAŞANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümüne ilişkin yapılan olay yeri incelemelerinde yeni görüntülere BirGün Gazetesi ulaşıldı. Olay yeri görüntülerini yorumlayan Kadirova ailesinin avukatı İlyas Doğan, "Üç ayrı bölgede kan birikmesi var, boğuşma yaşandığını düşünüyorum" dedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1310264059254759425

"YATAĞIN ÜZERİNDEKİ KAN GÖZE ÇARPIYOR"

Görüntülerde Nadira Kadirova'nın kaldığı ve hayatını kaybettiği odanın dağınık olduğu görülürken, odada farklı noktalarda yer alan kan izlerine dikkat çeken Doğan, "Odada bir boğuşma yaşandığını düşünüyorum. Üç ayrı bölgede kan birikmesi var ve üçü de birbirine mesafeli alanlarda. Halının üzerindeki üç farklı alanda kan görülürken bir de yatağın üzerindeki yorgandaki kan göze çarpıyor" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ ŞİRİN ÜNAL’IN KIZI POLİSLERLE: "USULE AYKIRI"

Polis ekipleri tarafından kayda alınan bir görüntüde ise Şirin Ünal’ın kızı Duygu Ünal’ın olay yeri inceleme ekipleriyle beraber Nadira Kadirova’nın şüpheli şekilde hayatını kaybettiği odada bulunduğu görülüyor. Bu konuya da dikkat çeken İlyas Doğan, "Bu tamamen usule aykırıdır. Çünkü en basitinden ölüm anında o da aynı binada ve olay yeri inceleme ekiplerine eşlik edemez, bu nedenle onun dışarıda tutulması gerekir. Ayrıca, Duygu Ünal’ın veya bir başkasının inceleme yapılan oda içerisine girmesi ve dolaşması önemli bir delil karışıklığına yol açacaktır. Olay yeri incelemesinde olayla ilgisi olabilecek kişilerin bu alanlara girmesine izin verilmez, bu nedenle de bu durum usule aykırıdır” diye konuştu.

NADİRA KADİROVA'NIN ABİSİ: ODANIN ŞEKLİ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Cumhuriyet’in ulaştığı Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova, yaptığı açıklamada, kız kardeşinin odasının değiştirildiğini, birçok kez yanına gittiği kız kardeşi Nadira’nın odasındeki eşya yerleşiminin basına yansıyan görüntülerdekinden farklı olduğunu belirtti. Kız kardeşinin şüpheli bir şekilde yaşamını kaybetmesinin ardından tarifsiz bir acı çektiklerini ve acılarının katlanarak arttığını dile getiren ağabey Kadirova, “Benim kardeşim hakkında iğrenç iftiralarda bulundular. Şizofren olduğunu söylediler. Ben kardeşimle çok iyi iletişim kurabilen bir ağabeydim. Onunla her şeyi konuşabilirdim. Bebekliğinden bu yana kardeşimin psikolojik açıdan rahatsızlığı olduğuna dair en küçük bir kanıt ortaya konamaz. En küçük bir belirti olmadı. Son derece sağlıklı ve güçlü bir insandı. Görüntüleri izledim. Odanın şekli değiştirilmiş. Her şey ortalığa saçılmış, devrilmiş. Kardeşimin darp edildiğini ve bunu birkaç kişinin yaptığını düşünüyorum. Fiziksel açıdan çok güçlü bir kızdı” dedi.

"ARTIK ÖMRÜMÜ KADINLARIN MÜCADELESİNE ADIYORUM"

Telefon konuşması sırasında zaman zaman ağlayan ağabey Kadirova sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben kardeşimle birlikte öldüm. Artık ömrümü kadınların mücadelesine adıyorum. Kadınlar, analarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz olan kadınlar öldürülmesin”… MUHAMMET ALİ KADİROVA: "ÖZBEK YETKİLİLER HİÇBİR ŞEY YAPMADI" Özbek vatandaşı olan Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, kendi ülkesinin yetkililerine ise ateş püskürdü. “Türkiye’den Özbekistan’a bir paket zeytin götürsek paketi parçalayıp içine bakarlar. Didik didik ederler. Ben ülkeme genç bir kadının cesedini, iki ciğerimin parçası kardeşimin cansız bedenini indirdim. Bir kişi bile ‘Bu nedir, bu insan bizim ülkemizin insanı erede, nasıl öldü?’ diye sormadı. Ölüm sessizliğine büründüler” dedi. Özbek yetkililerin duyarsızlığını anlatırken hıçkırarak ağlayan Kadirova, çok güçlü iktidar partisi temsilcilerinin Özbekleri arayarak şüpheli ölümün üzerine gidilmemesini rica ettiğini bile düşündüğünü söyledi.