İstanbul Küçükçekmece’de 2016 yılında arkadaşlık teklifini reddettiği Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan davasının üçüncü duruşmasında Savcı mütalaa vererek, "kasten tasarlayarak öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istedi.

İstanbul Küçükçekmece’de 2016 yılında arkadaşlık teklifini reddettiği Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan davasının üçüncü duruşması Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Savcı mütalaa vererek katil Abdullah Melih Barış'ın "kasten tasarlayarak öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasını istedi. Bir sonraki duruşma 4 Aralık 2020 tarihine ertelendi. ETHA'nın haberine göre, Nurcan Arslan'ın ailesi ve arkadaşları, duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, katledilen Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Sözcüsü Havva Cuştan da katıldı.

"BİR KEZ DAHA İNDİRİM YAPILMAMASINI İSTİYORUZ"

Açıklama yapan Gülcan Arslan, iki buçuk yıl süren mahkemenin sonucunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan katil Barış'a "iyi hal" indirimi uygulanarak müebbet hapis cezası verildiğini hatırlattı ve Yargıtay'ın da verilen cezayı Barış'ın lehine bozduğunu söyledi.  Bunun üzerine davanın yeniden başladığını anımsatan Arslan, "Katilin cezasında bir kez daha indirim yapılmamasını ve müebbet hapis cezasının devam etmesini istiyoruz" dedi.

"NURCAN İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

Ardından Yaşamak İstiyoruz İnisiyatif Sözcüsü Havva Cuştan konuştu. Kadınlar olarak eşit ve özgür bir şekilde yaşamak için mücadele ettiklerini belirten Cuştan, Nurcan, Fatma ve Pınar başta olmak üzere katledilen tüm kadınlara adalet için mücadele ettiklerini de söyledi. Cuştan, "Sadece onlar için değil kendi hayatlarımız için de adaletin peşindeyiz. Biz artık kadınların katledilmesinin meşru olmasını ispatlamak istemiyoruz. Artık katillerin yargılanmasını, hak ettikleri cezaların verilmesini istiyoruz. Nurcan için adalet istiyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından kadınlar, duruşmayı takip etmek için Bakırköy Adliyesi'ne geçti.

BİR SONRAKİ DURUŞMA ARALIK AYINDA

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı daha önce verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, katil Barış'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Aralık 2020'ye erteledi.