İsrail'de mahkeme, Avustralya'da çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan aranan eski öğretmenin iade edilmesi talebini onayladı. Malka Leifer'in hakim karşısına çıkarılmasının yolu açılmış oldu.

İsrail ile Avustralya arasındaki ilişkilerin 'gerilmesine' yol açan 'Leifer dosyasında' karar çıktı. İsrail'de mahkeme, Avustralya'da çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan aranan eski öğretmenin iade edilmesi talebini onayladı. Böylece, altı yıllık bir hukuk savaşının ardından 70'den fazla eski öğrencisine cinsel istismra maruz bırakan Malka Leifer'in hakim karşısına çıkarılmasının yolu açılmış oldu.

FAİLDEN "ZİHİNSEL HASTALIK" SAVUNMASI

Euronews'te yer alan habere göre, eski öğretmenin en kısa sürede sınır dışı edilmesi bekleniyor. İsrailli yetkililer, iade talebini uzun süre boyunca gündemlerine almamakla eleştiriliyordu. Bu yılın başlarında İsrailli psikiyatri heyeti, Leifer'in yargılanmaya uygun olmayan bir zihinsel rahatsızlığı olduğu konusunda yalan söylediğini belirlemişti. Bunun üzerine ise İsrail Adalet Bakanlığı iade sürecini hızlandırmak için harekete geçeceğini söyledi.

OLAY 2008 YILINDA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Olay, Melbourne'deki bir Ortodoks okulunda öğrenci olan üç kız kardeş, Dassi Erlich, Nicole Meyer ve Elly Sapper'in Leifer'in kendilerini taciz ettiğini söylemesiyle 2008 yılında ortaya çıkmıştı. İsrail doğumlu Leifer ise suçlamaların ardından okulu bırakarak, o zamandan beri yaşadığı İsrail'e döndü.