Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AKP Genel Başkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, İstanbul Sözleşmesi’nin gündeme geldiğini ve kesin olarak kaldırılacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, katıldığı bir televizyon programında Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin yeni bir bilgi verdi. Asiltürk, AKP'den bazı yetkililerin kendisine gelerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması konusunu Erdoğan'a iletmelerini istediğini açıkladı.

"CUMHURBAŞKANI’NIN GÖRÜŞÜ DE KALKMASI YÖNÜNDE"

Moderatörün, “Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin şiddet olaylarını arttığını gördük” diyerek başladığı ve “Avrupa Birliği ile ne kadar göbek bağımız var, tavrımız ne olmalı?” diyerek devam ettiği sorusuna Asiltürk, “Cumhurbaşkanı’nın da görüşü kalkması yönünde” yanıtını verdi.

KADINLARA HAKARET ETTİ: "CAHİLLER, KADIN HAKLARI DİYENLER VAR"

Asiltürk, konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı: “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. ‘Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde’ dedi. Ben de biliyorum ifade ettiğini, kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracaklarını kesin olarak kendisi de (Cumhurbaşkanı) ifade etti."