Işık İkizoğlu'nun, boşandığı Yahya Cengiz Küçük'e şiddet, tehdit ve basit yaralama nedeniyle öldürülmeden bir yıl önce açtığı ve uzaklaştırma kararı talebinde bulunduğu davayı kazandığını aktarıldı.

İzmir'in Dikili ilçesinde, boşandığı erkek tarafından 2017 yılında 32 yaşındayken öldürülen Işık İkizoğlu, hayattayken Yahya Cengiz Küçük'e açtığı uzaklaştırma davasını kazandı. DHA'nın aktardığı habere göre, Dikili 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Işık'ın annesi Fatma Füsun Cebeciler, babası Yaşar İkizoğlu ve ablası Başak İkizoğlu da katıldı. Alanya L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda olan sanık Yahya Cengiz Küçük ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla dahil oldu. Duruşmada sanık Küçük, "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum. Suçsuzum" sözleriyle kendini savundu ve beraatını istedi. Mahkeme sonunda Küçük'e İzmir Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yasa yolu açık olmak üzere 1 yıl 6 ay ceza verildi. Sanık Küçük ise hükmü istinaf ettiğini beyan etti.

"BU DAVA, KARDEŞİMİN YARIM KALAN İŞLERİNDEN BİRİYDİ"

Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Işık'ın ablası Başak İkizoğlu, şöyle konuştu: "Bugün Işık'ın sağken 2016 yılında açtığı dava için buradayız. Kardeşim bu davayı açtıktan bir yıl sonra 2017 yılında yaşamını kaybetti. Bugün kardeşimin aramızda olmadığı bu davadan sanık ceza aldı. Bu cezanın önemi çok büyük. Çünkü kardeşimin bu dünyada yarım kalan işlerinden biriydi ve sonuçlandı. Bir diğer önemi ise uzaklaştırma kararı alınan kadınların daha temkinli korunması sağlamak için bir örnek olmasıydı. Buradan şunu söyleyebilirim. Bazen bir yakınımızı kaybedebiliriz. Bu bizim için çok derin acılara neden olabilir. Ama asla vazgeçmemeliyiz."

NE OLMUŞTU?

Işık İkizoğlu ile Antalya'dan gelen boşandığı erkek Yahya Cengiz Küçük, 15 Mayıs 2017'de Dikili'deki bir kafeteryada buluştu. Aralarında çıkan tartışmanın ardından İkizoğlu, Küçük'ün yanından ayrılıp şiddete maruz kaldığını söyleyerek polise şikâyette bulundu. İfadesi alınan İkizoğlu'na, götürüldüğü adli tabiplikte 'darp izine rastlanmadı' raporu verildi. İkizoğlu evine dönerken polis Küçük'ün yakalanması için çalışma başlattı, ancak kendisine ulaşamadı. Küçük, öğleden sonra İkizoğlu'nun ilçedeki evine geldi. O sırada kızları okulda olan İkizoğlu ve Küçük tekrar tartıştı. Daha sonra Küçük, İkizoğlu'nu öldürdü ve ardından da polisi arayıp, kendisini ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, Küçük'ü gözaltına aldı. Tutuklanan Küçük hakkında Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Küçük, 3 Mayıs 2018 tarihinde 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.