9 yıldır evli olduğu erkekten evliliğinin ilk ayından beri şiddet gören Edanur Işık, boşanma aşamasında da ölüm tehditleri alıyor. Can güvenliğim yok diyen Işık, "Devlet kadına sahip çıkmıyor erkeğe sahip çıktığı kadar" diyerek isyan etti.

HABER: ESRA TOKAT
Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org
Edanur Işık, 9 yıldır evli olduğu Cem Doğan isimli erkekten evliliğinin ilk ayından itibaren şiddet görmeye başladı. Son olarak 5 ay önce Doğan, Işık'ın yüzüne kaynar su dökerek ailesinin gözleri önünde "Senin bu gece buradan ölün çıkacak" diyerek tehditte bulundu. Ardından evden kaçarak polise şikayete giden Işık, herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

KORUMA KARARINA RAĞMEN ÖLÜM TEHDİTLERİ DEVAM ETTİ

Çocuklarının da şiddete maruz kaldığını belirten Işık, "Saç traşı olmak istemeyen 7 yaşındaki oğluma saatlerce işkence etti, engellemek istediğimde de bana şiddet uyguladı" dedi. Bütün bu yaşananlardan sonra 5 ay önce boşanma davası açan Işık, 6 aylık koruma kararı aldırdı. Ancak alınan bu koruma tedbiri ve uzaklaştırma kararına rağmen Doğan'ın tehditleri devam etti. "Benimle barışmazsan senin kanından olan herkesi yaralayacağım" diyerek tehditte bulunan Doğan, Facebook hesabından da silahlı fotoğraflar paylaştı. https://twitter.com/EdanurIsik6/status/1396863238894198792?s=20  

"BİZE BİR ŞEY OLMADAN DEVLET BU İNSANI DURDURSUN"

Kadın sığınma evinde de kalan Işık, şu an çocukları ile saklanarak hayatına devam ediyor. "Ben hapis hayatı yaşıyorum çocuklarımla birlikte. Bu insan ise elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyor, tehditler savuruyor. Devlet kadına sahip çıkmıyor erkeğe sahip çıktığı kadar" diyerek yaşananlara isyan eden Işık, "Çocuklarımla can güvenliğim yok. Biz sadece yaşamak istiyoruz. Bize birşey olmadan devlet bu insanı durdursun" diyerek çağrıda bulundu.

SOSYAL MEDYA TEPKİLİ: #EDANURUNCANGÜVENLİĞİYOK

Sosyal medyada duruma tepki gösteren kullanıcılar #EdanurunCanGüvenliğiYok etiketi ile duruma tepki gösteriyor. https://twitter.com/MetinSinanC/status/1400890929750413319?s=20 https://twitter.com/BaharrrDemirrr/status/1400888074960314376?s=20