Kırıkkale’de elektronik-elektronik mühendisi 26 yaşındaki Kardelen Kamişli’nin odasına habersiz girerek taciz eden Seyit Muhammet Sarı hakkında iki ayrı suçtan 6 yıl hapis talebiyle dava açıldı.

Kırıkkale’de elektronik-elektronik mühendisi 26 yaşındaki Kardelen Kamişli’nin odasına habersiz girerek taciz eden Seyit Muhammet Sarı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sarı hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme, cinsel taciz’ suçlarından 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

KONUT DOKUNULMAZLIĞI İHLALİ VE CİNSEL TACİZ

İddianamede “Şüphelinin yaşanan olaylarda kasıtlı davrandığı kanaatine varılmıştır. Kişinin rızası olmadan otel odasına girmenin konut dokunulmazlığını ihlal suçunu oluşturduğu, şüphelinin gece vakti müştekinin odasına girip onu seyretmesi sonrasında ayakkabılarını ve ceketini çıkartması eylemleri ve odadan çıkmamak için ısrarcı olması eylemleri birlikte düşünüldüğünde, şüphelinin cinsel saikle hareket ettiği kanaatine varıldığı, bu haliyle şüphelinin üzerine atılı gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal suçunu ve cinsel taciz suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi.

FAİL İFADESİNDE "ALKOLLÜYDÜM, HATIRLAMIYORUM" DEDİ

Şüpheli Muhammed Seyit Sarı ise ifadesinde, alkollü olduğu gerekçesiyle hiç bir şey hatırlamadığını iddia etti. Savcılık, oteldeki resepsiyon görevlisi Onur K. hakkında ise kamu görevlisi olmadığı için takipsizlik kararı verdi. Kararda, genç kadının otel görevlisi hakkında tazminat davası açma hakkı bulunduğu hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Elektronik-elektronik mühendisi Kardelen Kamişli, Kırıkkale’de konakladığı otelde gece odasına giren Seyit Muhammet Sarı'nın tacizine uğradığını ileri sürdü. Gece uyandığında yatağında Seyit Muhammet Sarı’yı görünce büyük korku yaşadığını ve polisi arayarak hem şüpheli hem de otel yönetiminden şikayetçi olduğunu belirten Kamişli, yaşadıklarını sosyal medyadan duyurmuştu.