Kırıkkale’de elektronik-elektronik mühendisi 26 yaşındaki Kardelen Kamişli’nin odasına habersiz girerek taciz eden Seyit Muhammet Sarı hakkında soruşturma başlatıldı.

Elektronik-elektronik mühendisi Kardelen Kamişli, Kırıkkale'de konakladığı otelde gece odasına giren S.M.S.'nin tacizine uğradığını ileri sürdü. Gece uyandığında yatağında S.M.S.'yi görünce büyük korku yaşadığını ve polisi arayarak hem şüpheli hem de otel yönetiminden şikayetçi olduğunu belirten Kamişli, yaşadıklarını sosyal medyadan duyurdu. Ankara'da yaşayan elektrik-elektronik mühendisi Kardelen Kamişli, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımında her gün iş için Kırıkkale'ye gidip geldiğini, 7 Eylül'de yorgun olduğu için kentte 1 geceliğine otelde kaldığını belirtti. Kamişli, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"TANIMADIĞIM BİR ADAMIN YATAĞIMDA OTURUP BANA BAKTIĞINI GÖRDÜM"

"Saat 02.40- 02.50 civarında bir anda uyandım ve yatağımda daha önce hiç tanımadığım ve görmediğim bir adamın oturup bana baktığını gördüm. Ne kadar süredir orada olduğu hakkında bir bilgim olmamakla beraber gözlerimi açtığımda şahsın beni izlediğini gördüm. Anın şoku ve korkusuyla 'Sen kimsin, burada ne işin var?' diye bağırdım; fakat yaşadığım korkudan dolayı olduğum yerden kalkamadım." https://twitter.com/kardelenkamisli/status/1303766825780600832?s=20

"AYAKKABISINI ÇIKARARAK YASTIĞIMIN OLDUĞU YERE KOYDU"

"Bana 'Sen Nurbanu’nun arkadaşısın, seninle bir şey konuşmam lazım' dedi; ama ben hayatım boyunca Nurbanu adında herhangi bir kişiyle iletişim bile kurmadım. 'Nurbanu kim? Çık git odamdan' diyerek kendimden uzaklaştırmaya çalıştığım bu kişi yaptığı taciz yetmezmiş gibi bir de küstahça 'Senden bir sigara aldım, onu içip gideceğim' dedi. 'Defol git' diye bağırdığım sırada hala yaşanılan olay normalmiş gibi ayakkabısını çıkartarak yastığımın olduğu yere koydu. Valizimin üzerinde bana ait olmayan bir ceket olduğunu da gördüm. Bunların yaşandığı saniyelerde korkudan hareket edememiştim; fakat ayakkabısının çıkmasıyla birlikte olayın farklı bir yere evirileceğini düşünüp olduğum yerden bir hışımla kalktım ve otel resepsiyonunu aramak için elimi, otel odasında bulunan telefona uzattım."

EMNİYET GÖREVLİLERİ: "RÜYA GÖRMÜŞ OLABİLİR MİSİNİZ?"

Söz konusu kişinin bu sırada kolundan tuttuğunu ifade eden Kardelen Kamişli, "Kolumu çektim ve resepsiyonu aradım. Şahıs bavulumun üzerindeki ceketini de alarak odamdan kaçarak uzaklaştı. Resepsiyon görevlisine olayı kapı eşiğinde anlattıktan ve görevli gittikten saniyeler sonra kapım tekrar çalındı ve görevlinin tekrar geldiğini düşünerek kapıyı açtım. Odamdan çıkmadan koridor devamına baktığımda kolon arkasından 'Sessiz ol' anlamında işaret yapan bu adamı tekrar gördüm. Hemen kapımı kilitledim ve polisi aradım. 155’i aradığımda 'Rüya görmüş olabilirsiniz hanımefendi, emin misiniz?' sorusu ile karşılaştım. Zaten olayın korkusu ve gerginliği üzerimdeyken bir de böyle bir şeyle itham edildim. Emin olduğumu ve ekiplerin acilen otele gelmesini istedim" ifadelerini yazdı.

"BAŞKA MÜŞTERİLERİN DE ODASINA GİRİLMİŞ"

Kardelen Kamişli, polis ekiplerini beklerken aynı kişinin tekrar odasının kapısını çaldığını anlatarak şöyle devam etti: "Şahsın bu süreçte odamın kapısını bir kez daha tıklatması üzerine odamdan çıkamadım ve bu korkuyla odamda hapis kaldım. Kısa bir süre içerisinde ekibin gelip gelmediğini öğrenmek için resepsiyonu aradığımda ekibin geldiğini ve şahsın götürüldüğünü ilettiler. Bunun üzerine kamera kaydını görmek istediğimi ileterek hapis kaldığım odadan sonunda çıkabildim ve lobiye indim. Ekibi beklerken lobide bulunan 2 erkek şahsın da odasına girildiği ve birine yumruk atılırken diğerinin odasında şahsın gömleğini çıkarttığını belirttiler. Erkek misafirlerin şikayetçi olmayacağını söylemeleri üzerine ‘Nasıl şikayetçi olmazsınız, başınıza daha ne gelmesi gerekiyordu?’ dedim ve şikayetçi olacağımı belirttim."

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Kardelen Kamişli, polisin gelip şahsı alıp ekip aracına bindirdiğini, ancak daha sonra 'Sizi barıştıralım' dediklerini ileri sürerek, "Ekip amirine 'Ne barışması memur bey, neden bahsediyorsunuz, şikayetçiyim şahıstan’ diyerek bu saçma tavra son verilmesini istedim. Şahsın 2 arkadaşı, 'Alkollü ne yaptığını bilmiyor, şikayetçi olmayın' dedi. 'Alkolün hafifletici neden olduğu' günümüzde; kimseyi rahatsız etme ve taciz etmenin bahanesi olamayacağını, şahıstan ve güvenliğimi sağlayamayan otel yönetiminden ayrı ayrı şikayetçi olacağımı ve gerek maddi gerek manevi gerekse idari yaptırımların her türlü biçimde uygulanması için sürecin asla ve katiyen takibini bırakmayacağımı dile getirdim. Emniyet’e verdiğim şikayet tutanağı ve ifademin ötesinde bizzat kendim ayrı olarak Kırıkkale Adliye Sarayı’na giderek Cumhuriyet Başsavcılığı’na da şikayet dilekçemi ulaştırdım. Hukuki süreci başlattım ve hiçbir şekilde bunun peşini bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

"ARTIK HİÇBİRİMİZ TACİZE, TECAVÜZE, CİNAYETE KURBAN GİTMESİN"

Kardelen Kamişli, paylaşımını "Bu yazıyı okuyan herkesin kendini benim yerime koymasını, o gün, o otelde kendisinin de olabileceği bilincine varmasını istiyorum. Bir kadın olarak, çoğunluğa uyup bunu sineye çekebilirdim; ama hakkımı savunmak benim şeref ve haysiyetimin en birincil temsilidir. Olayı yaşayan kişinin erkek veya kadın olmasının bir önemi yok; kimsenin bu ve bunun gibi bir travma yaşamamasını istiyorum. S.M.S. ve daha niceleri toplumdan temizlensin. Artık hiçbirimiz tacize, psikolojik şiddete ve daha da ötesinde tecavüze ve yahut cinayete kurban gitmesin" ifadeleriyle bitirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Valiliği, Kardelen Kamişli’nin paylaşımı üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Kardelen Kamişli isimli şahsın kalmakta olduğu otel odasına 07/09/2020 günü gecesi tanımadığı bir erkek şahsın girmesi olayı ile ilgili olarak aynı gece şüpheli şahıs tespit edilerek yakalanmış otel görevlisi de dahil olmak üzere 2 şahsa şüpheli sıfatıyla adli işlem başlatılmıştır. Kardelen Kamişli’nin sosyal medya platformlarından paylaştığı diğer iddialarla ilgili de gerekli idari inceleme Valiliğimizce başlatılmıştır. Kardelen Kamişli’ye geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, gerekli tüm işlemlerin hassasiyetle yerine getirilmekte olduğunun bilinmesi kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.