“Yaşamayanlar” dizi setinde, oyuncu Elit İşcan’a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu gerekçesi ile yargılanan Efecan Şenolsun’un dördüncü duruşmasının ardından açıklama yapan İşcan, basında çıkan haberlerin eksik olduğunu; cinsel saldırıyı doğrudan gören tanıkların ifadelerinin bu haberlerde yer almadığını söyledi.

“Yaşamayanlar” dizi setinde, oyuncu Elit İşcan’a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu gerekçesi ile yargılanan Efecan Şenolsun’un dördüncü duruşmasının ardından açıklama yapan İşcan, basında çıkan haberlerin eksik olduğunu; cinsel saldırıyı doğrudan gören tanıkların ifadelerinin bu haberlerde yer almadığını söyledi.

"OLAYI GÖREN TANIKLAR İFADE VERDİ"

“Yaşamayanlar” dizi setinde, oyuncu Elit İşcan’a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu gerekçesi ile yargılanan Efecan Şenolsun’un dördüncü duruşması Anadolu Adliyesi 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 12 Kasım’da görüldü. Davanın 4. duruşmasında, medyaya yansıyan haberlerin eksik olduğunu kaydeden İşcan, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Şenolsun'un cinsel saldırı iddialarını kabul etmemesine şaşırmadığını ve olayı gören tanıkların da ifade verdiğini" söyledi. İşcan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"İFADELER BENİM DEDİKLERİMİ DOĞRULAR NİTELİKTEYDİ"

"2018 senesinde Yaşamayanlar dizisi setinde oyuncu Şenolsun’un cinsel saldırı ve hakaretlerine maruz kaldım. Yargılama süreci hala devam ediyor. 12 Kasım’da Anadolu Adliyesi’nde 4. duruşma görüldü. Bu duruşmayla ilgili bazı bilgiler yansıdı medyaya, daha doğrusu tek bir ifade yansıdı. O gün ifade veren tanıklardan biri, Şenolsun’un olay sonrası kendisiyle görüştüğünü ve olay günü sette alkollü olduğunu ve bana hakarette bulunduğunu kabul ettiğini, ancak cinsel saldırıda bulunduğunu kabul etmediğini söyledi. Bu bizim için sürpriz olmadı, zaten çıkıp 'Evet yaptım, kabul ediyorum' demesini beklemiyorduk. Ancak, o gün duruşma 3.5 saat sürdü. Hem o gün hem de bundan önceki konuşulanlar bu ifadelerden ibaret değil, olayın görgü tanıkları var. Cinsel saldırı ve hakaret anlarını doğrudan görmüşler, bu tanıklar, hem mahkemede hem de savcılıkta ayrıntılı bir şekilde ifadelerini verdiler. Bu ifadeler, benim dediklerimi doğrular nitelikteydi. Yargılama sürecine dair haberlere yansıyan küçük özet, gerçeği çok da yansıtmıyor."

“DURUŞMANIN BİZE VERMEK İSTEDİĞİ MESAJ ŞU: ŞİKAYETÇİ OLMAYIN YOKSA HİÇ DURMADAN SORGULANIRSINIZ”

Gerçekleşen dördüncü duruşmanın ardından dokuz8'den Fatoş Erdoğan'a açıklamalarda bulunan Elit İşcan’ın avukatlarından Meriç Eyüboğlu, “Bugünkü duruşma yaklaşık 3,5 saat sürdü. Bir ağır ceza mahkemesinde tutuklu bir dosya varmış gibi yargılama yapıldı. 3,5 saatlik bir duruşma için kime sorsanız böyle düşünür. Hayır bu bir Asliye Ceza duruşmasıydı. Tutuklu kimse yoktu, üstelik taraflar ifade vermişti. Tanıklar dinlendi buna rağmen bu kadar uzun sürdü. Aslında bugünkü duruşmanın özeti ve bize vermek istediği mesaj şu: Herhangi bir cinsel saldırıya maruz kaldığınızda şikayetçi olmayın, bu yargının eline düşmeyin. Çünkü 3,5 saat öncesinde de beklemeyle beraber 5 saatlik yargılama maratonlarına girersiniz. Hiç durmadan didiklenirsiniz, sorgulanırsınız. Siz mi şikayetçisiniz yoksa yargılanıyor musunuz belli olmayan bir yargı maratonuyla karşı karşıya kalırsınız” demişti.

NE OLMUŞTU?

İnternette bir dönem yayınlanan “Yaşamayanlar” isimli dizisinin oyuncusu Elit İşcan, rol arkadaşı Efecan Şenolsun tarafından dizi setinde çekimin devam ettiği esnada sırasının gelmesini beklerken sanığın önce hakaret ve küfürlerine, sonrasında ise iki ayrı noktada cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın sonrasında Oyuncular sendikası, Mor yapımcılar, Susma Bitsin Platformu’nunda aralarında bulunduğu çevrelerce destek ve dayanışma açıklamaları gelmişti. Elit İşcan’ın şikayeti üzerine Efecan Şenolsun hakkında ‘cinsel saldırı’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.