Oyuncu Sermiyan Midyat hakkında, oyuncu Sevcan Yaşar’a şiddet uygulayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Oyuncu Sermiyan Midyat hakkında, oyuncu Sevcan Yaşar’a şiddet uygulayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sermiyan Midyat ile Sevcan Yaşar'ın aynı evde yaşadıkları, Sermiyan Midyat'ın 16 Nisan'da sebepsiz yere Sevcan Yaşar'a bağırarak hakaret içeren sözler sarf ettiği, ardından da "bu evden gidemezsin" diyerek tehdit ettiği aktarıldı.

"BURADAN SENİN CESEDİN ÇIKACAK" TEHDİDİ

Midyat'ın bu olaydan yaklaşık 20 gün sonra evden ayrılmak üzere eşyalarını toplayan Yaşar'a küfür edip hakarette bulunduğu belirtildi. Ardından Midyat’ın kapıya doğru yönelen Sercan Yaşar’ı yerde sürüklediği, sürüklerken de birçok kez tekme ve yumruk attığı, bu sırada Yaşar'ın bağırarak komşularından yardım istediği ve olay yerine polis ekiplerinin çağrıldığı ifade edildi. İddianamede, tarafların karakolda bulundukları sırada Sermiyan Midyat'ın "buradan senin cesedin çıkacak" diyerek Sevcan Yaşar'ı tekrar tehdit ettiği anlatıldı.

MİDYAT'A, 8 YIL HAPİS İSTEMİ; YAŞAR'A 1 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamede tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduğu kaydedildi. Bu kapsamda Sermiyan Midyat'ın "kasten yaralama", zincirleme şekilde "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle toplam 1 yıl 3 aydan, 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Sevcan Yaşar'ın da "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Midyat ve Yaşar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.